Primire în scopul de a dărui

Intrebare: Sunt o persoana normala si vreau doar sa primesc pentru mine insumi. Ce inseamna “primire in scopul de a darui”?

Raspuns: Intradevar, o persoana normala primeste numai pentru ea insasi. Dar intelepciunea Cabala spune că, drept rezultat al dezvoltarii evolutiei noatre, primirea pentru binele personal nu functioneaza.

Astazi lumea este intr-o astfel de stare că, pur si simplu, primind pentru tine insuti, nu mai este posibil, pentru ca devenim completi. Noi intelegem ca atunci cand decadem la nivelul de “animal”, noi ne furam pe noi insine (ne pacalim).

Noi nu putem atinge sensul vietii care se gaseste in afara granitelor existentei noatre fizice.

In aceasta viata ne jucam cu tot felul de “jucarii” tehnologice, moda si toate acele lucruri pe care societatea umana le produce ca sa-si umple cumva existenta dar, de fapt, este complet goala. Daca o persoana ar calcula cantitatea de placere pe care o primeste in viata, comparata cu energia, puterea si suferinta investita, va realiza, desigur, ca ar fi fost mai bine sa nu traiasca.

Noi trebuie sa intelegem ca in viata exista calcule complet diferite, ca noi nu am fost creati sa traim impotriva dorintei noatre. Daca descoperim sensul, vom vedea ca noi chiar putem fi fericiti in aceasta viata si, de asemenea, putem trai la infinit in afara granitelor ei.

Metoda de a atinge acesta fericire este numita inteleciunea Cabala, intelepciunea de a obtine adevarata placere, nu numai de la viata nostra pamanteasca temporara, atat cat exista trupurile, dar si dicolo de trupuri, in viata eternală, pe care o putem obtine fiind inca in acesta lume. Acesta se numeste primire in scopul de a darui. In acest stadiu, continui sa exist in afara trupului meu.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri Michael Laitman” 11/9/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: