Primul-născut, următoarea stare a omului

633.3Comentariu: A zecea plagă egipteană este moartea primului născut, când omul nu simte nicio plăcere în viitorul său.

Răspunsul meu: Cel mai important lucru în om, spre ce tinde și cu ce ar trebui să meargă înainte, este viitorul său, primii săi copii, continuarea vieții, aspirațiile sale. Descoperă însă că egoismul nu-l ajută în niciun caz în acest sens, ci, dimpotrivă, îi ia toată perspectiva. Așa că este gata să părăsească Egiptul.

Primul-născut personifică următoarea stare a omului care ajunge la conștientizarea faptului că nu are rost să existe în egoism în continuare. Dacă nu scapă de Faraon, dacă nu iese din Egipt, atunci nu are rost să trăiască. Există întuneric absolut, nu există nici o licărire de viață sau speranță.

De fapt, o astfel de stare egoistă poate părea un paradis pentru alții, dar nu pentru el. Nu vede nimic în ea!

Întrebare: Este interesant faptul că în lumea corporală, totul în viața omului poate fi în regulă: o familie, un loc de muncă. Dar, în același timp, trece prin astfel de stări interne din care doar o forță îl poate scoate afară. Ce este această forță? De unde vine?

Răspuns: Nu este capabil să iasă din egoism. Cum ar putea avea puterea? Nu poate folosi ego-ul pentru că și-a dezvăluit răutatea în toate etapele, la toate cele zece niveluri. Dar să ieși din el? Unde ?

Dar cum își poate folosi dorința sa primordială? Renunță la asta? Acesta este adevărul. Și viața? Constă în faptul că omul trebuie să primească în continuare lumină, energie și conexiune cu Creatorul. Dar nu o are. Prin urmare, este necesară aici o anumită tranziție pentru a se desprinde de tot ceea ce a fost anterior și pentru a se conecta cu viitorul.

Întrebare: Putem spune că aceasta este așa-numita trecere a Machsom, exodul din Egipt?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și omul nu se întoarce?

Răspuns: Nu. Nu ne întoarcem în Egipt. Trebuie să ieșim din asta.

În principiu, toată Cabala este construită pe exodul din Egipt. Prin urmare, în toate ascensiunile ulterioare după Egipt, spunem: „ca să vă amintiți ziua când ați ieșit din țara Egiptului”.

Întrebare: Acesta este cel mai important eveniment?

Răspuns: Da, pentru că numai atunci poți deveni din ce în ce mai asemănător Creatorului. Egiptul este punctul zero de tranziție de la care începem să creștem spiritual.

KabTV „Stări spirituale” din 30.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: