Primul pas pentru formarea Creatorului

Nu îmi anulez părerea, dar vreau să construiesc o zonă în care să existe toate dorințele, toate intențiile care aparțin tuturor. Nu anulez pe nimeni; toți vin de sus. Creatorul îi dorește pe toti, de la fasciști, la socialiști și comuniști, toate tipurile de oameni, personaje și stiluri de comportament, create de Creator.

Nu anulez pe niciunul dintre ei și nici pe mine; Caut doar cum ne putem conecta. Într-adevăr, în uniunea noastră ajungem la o rădăcină comună superioară.

În sine, o persoana trebuie să desființeze numai ura față de toată lumea, să dezvolte o înțelegere și un sentiment al celorlalți și dorința de a-i recunoaște și de a le oferi un loc lângă ea, deoarece prin unificarea noastră corectă ne îndreptăm spre rădăcina noastră cea mai înaltă: una, unică, și unificata.

Această rădăcină este aceeași pentru toată lumea. Și este singura, deoarece din acest moment apar atât de multe proprietăți diferite.

Conform egoismului meu, aș dori să-i anulez pe toți. Înțeleg însă că acest lucru nu este corect. Egoismul se numește „ajutor făcut împotriva mea”, adică mă ajută să înțeleg că trebuie să mă împotrivesc lui. În egoismul meu, îi urăsc pe ceilalți pentru că nu sunt ca mine, dar trebuie să înțeleg că această dorință de a-mi urî aproapele dă naștere dorinței de a dărui in mine.

Privind cealaltă persoană și urând-o, înțeleg că dacă fac o cameră mică și îi dau un loc unde să existe în inima mea, atunci făcând acest lucru voi efectua o acțiune similară cu Creatorul. Astfel, Creatorul s-a îndepărtat, s-a ascuns și ne-a oferit un loc pentru existență.

Anularea egoismului tău este primul pas în formarea Creatorului. Îmi anulez o parte din mine pentru a face loc celorlalți, adversarilor mei, părerilor opuse și, făcând astfel, fac loc in mine. Întai, vreau să preiau întreaga lume și să mă conduc. Dar apoi fac o deschizatura și dau spațiu altora. Facem concesii reciproce, ei și eu.

Doar în această formă pot construi ceva adevărat, corect. La urma urmei, toate opiniile „pentru” și „împotrivă” provin din cea mai înaltă rădăcină și, făcând loc pentru ele, ofer un loc pentru dezvăluirea Creatorului.

Din Lecția zilnică a Cabalei 3/8/20, Dragostea acoperă toate fărădelegile

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed