Prin grupul de zece către mai mulți oameni

947Întrebare: Numărul de conexiuni sociale de care fiecare dintre noi are nevoie este între 10 și 20 de persoane, adică cercul cel mai apropiat. Și apoi, la gradul de distanță, crește până la 150. Deci, pe măsură ce omul se dezvoltă, vor exista chiar și astfel de schimbări fiziologice?

Răspuns: Da. Se poate întâmpla pentru că suntem ființe sociale și trebuie să ne simțim ca parte a societății. În caz contrar, vom aluneca complet la nivelul animalelor.

Existența în societate, într-un oraș, înconjurat de alții asemănători cu noi, în interacțiune cu ei, modelează o persoană, deși nu depășește nivelul lumii corporale, care în general se degradează, adică nu-i permite să se dezvolte așa cum ar fi necesar. Se pare că, în timp ce ne dezvoltăm, ne limităm pe noi înșine, iar acest lucru se vede în viața noastră.

Așadar, trebuie să încercăm să ne ridicăm la un nivel mai înalt. Dar toate acestea sunt determinate de interacțiunea noastră corectă cu ceilalți. Prin urmare, indiferent dacă am 150 de prieteni pe rețelele de socializare sau în altă parte, mai mult sau mai puțin, trebuie în primul rând să-mi îndeplinesc îndatoririle în grupul de 10, iar apoi, prin intermediul acestuia, să mă conectez la un cerc tot mai larg de oameni, la societate, la forțele naturii și așa mai departe. Dar toate acestea se află în interiorul celor 10 parteneri spirituali ai mei cu care mă dezvolt.

Întrebare: Adică, acesta este un nou nivel de comunicare prin intermediul grupului de 10 către un număr tot mai mare de oameni?

Răspuns: Da. Așa funcționează totul în natură.

Din „Kabbalah Express” de la KabTV 12/6/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: