Prin spargere spre o lume nouă fără revoluţie

Întrebare: Orice salt calitativ este dificil, în ceea ce priveşte conştientizarea. De exemplu, teoria relativităţii a negat în esenţă, chiar fundamentele percepţiei comune, de aceea nu a fost primită imediat ci înţeleasă cu dificultate. Cum înţelegerea integrală a lumii se poate propaga în sistemul general al umanităţii ?

Răspuns: De fapt, Einstein a propus o abordare revoluţionară în a înţelege caracteristicile spaţiale. Până atunci, oamenii trăiau în cele trei dimensiuni obişnuite şi nu puteau înţelege imediat şi accepta că totul depinde de percepţie, că punctul de referinţă ar putea schimba şi intra într-un alt sistem de coordonate.

Se pare că cele trei axe nu sunt fixate într-o structură monolitică, dar se pot deplasa în raport cu celălalt, în funcţie de observator. De exemplu, eu voi vedea sistemul în mişcare iar voi îl veţi vedea în repaus. De aceea noi vedem fenomenele diferit, imagini diferite şi nu ne înţelegem unul pe celălalt.

Astfel, a fost dificil pentru oameni să înţeleagă teoria relativităţii şi doar după câţiva ani a fost indirect confirmată, atunci când experimentele fizice şi studiile au prezis rezultatele. Totuşi, chiar şi astăzi, există câţiva care au prins esenţa acestei abordări, precum şi rezultatele care decurg din aceasta.

Mulţi se mulţumesc cu o înţelegere superficială, la nivel de formule şi nu cu una mai profundă, interpretarea interioară emoţională.

În scopul de a simţi această teorie, ar trebui să fim în măsură de a ne deconecta de la realitatea noastră măcar un pic. Mi se pare că însuşi Einstein a avut, la început, acest sentiment care însoţeşte ieşirea din sistemul de axe obişnuit. Pe de altă parte, problema noastră nu e atât de mare. Noi nu difuzăm înţelepciunea Cabala şi aplicarea acesteia ci, mai degrabă, difuzăm educaţia integrală pentru publicul larg. Noi arătăm oamenilor cât de benefice sunt relaţiile integrale şi cum pot ajuta la rezolvarea diferitelor probleme. Pentru aceasta, nu avem nevoie să mergem în diferite zone şi să experimentăm revoluţii interne.

Noi sugerăm simpla conectare şi munca în noi înşine, prin intermediul atelierelor, discuţiilor şi comunicării intre noi şi astfel, va fi bine pentru noi. Graţie acestora, oamenii vor simţi, în sfârşit, ceea ce constituie rotund în lume şi vor înţelege ceea ce vrea natura de la ei.

Nu le dăm sarcini imposibil de efectuat. Fiecare persoană va înţelege că integralitatea, fără îndoială, nu dăunează şi că unitatea şi conexiunea forţelor şi dorinţelor şi apropierea dintre oameni, vor aduce beneficii imense.

În acelaşi timp, dacă nu vor aceasta, ei bine, poate după câteva dificultăţi şi probleme, vor avea dorinţa. Noi vorbim de lucruri realiste şi realizabile.

 

Partea a patra a lecţiei zilnice de Cabala, 10.01.2013, Shamati #66

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: