Principala responsabilitate a poporului Israel

294.2Întrebare: Tot spuneți că unitatea poporului Israel este singura salvare. De ce sunt oamenii atât de distanți unii de alții într-o națiune care are un asemenea destin?

Răspuns: Unitatea este cel mai adevărat lucru și, prin urmare, egoismul umanității se ridică împotriva ei.

Munca noastră este de a-i atrage pe toți la unitate printr-un lung proces de reeducare și de a deveni o sursă prin care întreaga lume va înțelege cum trebuie să se reorganizeze și să obțină revelarea forței superioare, astfel încât forțele superioare ale naturii, iar mai târziu și forța superioară generală, să fie dezvăluite la nivelul lumii noastre.

Atunci întreaga umanitate va deveni eternă și perfectă. Dar numai dacă vom ajunge la unitate între noi, ca o singură persoană cu o singură inimă.

Întrebare: Vă referiți la Israel?

Răspuns: Mă refer la întreaga lume. Dar, în primul rând, vorbim de Israel și de acei oameni din lume care simt o atracție, o nevoie, o necesitate pentru acest lucru.

Este vorba de Israel, pentru că în fiecare evreu există un astfel de punct în inimă. Și alți oameni din lume îl au, dar acesta se poate manifesta astăzi, sau poate peste ani, pe măsură ce se dezvoltă spiritual.

Dar evreii sunt obligați să facă acest lucru, și mai ales israelienii. Dacă mergem înainte în dezvoltarea noastră spirituală, adică spre a ne uni unii cu alții, vom vedea cum tot ce este rău în jurul nostru se dizolvă, ni se oferă posibilitatea să acționăm mai departe și să simțim doar influență bună și ajutor.

Nu văd nicio problemă în faptul că acele țări care se opun atât de vehement față de noi astăzi se vor schimba. Depinde de noi, nu de ei. În comportamentul lor, trebuie să vedem amprenta acelor oportunități ratate pe care le putem corecta și pe care nu le corectăm.

Din „Am primit un apel. Rolul evreilor” de la KabTV 19.10.13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: