Principiul influenţei Cărţii Zohar

Întrebare: Conform cu ceea ce înţeleg, să citeşti Cartea Zohar, fără să îi înţelegi conţinutul, nu este o abordare ştiinţifică. Lumina Reformatoare este un fenomen nou, care încă nu a fost descoperit de ştiinţă. Cum funcţionează mecanismul influenţei Luminii?

Răspuns: Pot să spun doar un singur lucru: ştiinţa modernă nu este pregătită să descopere principiul conform căruia operează Cartea Zohar. Este cu adevărat o abordare neştiinţifică şi eu confirm asta, ca om de ştiinţă.

Ştiinţa din lumea noastră lucrează cu cinci simţuri fizice. De aceea, nu se poate implica cu ceva care se află în afara acestora. Percepem doar ce intră în simţurile noastre, iar ceea ce este în afara lor, este ca şi cum nu există. Dar acolo există o lume vastă, de care nu suntem conştienţi şi nu o simţim, pentru că am fost creaţi astfel, încât nu suntem pregătiţi să o simţim.

Cartea Zohar se implică în extinderea absorbţiei simţurilor noastre şi face posibil ca noi să percepem informaţii suplimentare pe care le numim lumea superioară.

Asta nu este o ştiinţă, sunt de acord. Şi eu am fost implicat în ştiinţă în prima mea profesie de biocibernetician, aşa că înţeleg despre ce vorbeşti.

Dar, ca şi Cartea Zohar, înţelepciunea Cabala spune, de asemenea, de la început, că este o ştiinţă diferită. Dacă în ştiinţele obişnuite noi ne implicăm pentru a descoperi lumea din jurul nostru, înţelepciunea Cabala ne deschide abilităţile interioare din noi şi percepem lumea din jurul nostru mult mai larg şi mai adânc.

În alte cuvinte, există o ştiinţă care determină caracteristicile în care ne aflăm, ce percepem şi investigăm. Şi există o ştiinţă, înţelepciunea Cabala, care dezvoltă caracteristicile omului şi investighează ce se percepe în aceste caracteristici extinse.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 12.02.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: