Prins în iluzie

Întrebare: Dacă suntem egoişti, înseamnă că orice dorinţă de a dărui este o iluzie?

Răspuns: Este o iluzie totala, o minciună absolută. Dacă mă gândesc la cineva, mă gândesc la mine, adăugând o pseudoconexiune cu o altă persoană. De fapt nu există; nu mai este nimeni altcineva. Toate percepţiile şi impresiile mele rămân în dorinţele mele şi asta este singura premiză asupra căreia pot face o calculare.

Întrebare: De ce atunci stăm aici şi sperăm că vom dori să dăruim? Cum pot apărea asemenea dorinţe în noi?

Răspuns: Aceasta se întâmplă deoarece dorinţele noastre se manifestă atât de adânc în interior, în timp ce în exterior se poate simţi ca şi cum nu ar fi facând parte din noi ci ar fi altcineva. Nimic nu a fost spart, decât gândul, intenţia, ideea că am fi toţi fragmentaţi şi deconectaţi. Dorinţa în sine nu poate fi spartă; a fost intenţia care s-a spart, conştiinţa de sine.

De aceea cădem în iluzia că o dorinţă creată de Creator este despărţită, fracturată şi spartă în părţi multiple. Această iluzie apare în dorinţa însăşi.

Noi avem Kelim interioare (vase, dorinţe), „rădăcină”, „suflet”, „corp”, în care mă simt pe mine însumi. În plus mai am Kelim exterioare „îmbrăcămintea” şi „camera”, pe care le simt ca nefiind ale mele. Dacă îmi rup hainele, nu voi zbiera de durere. Nu simt mediul înconjurător, deşi este tot dorinţa mea în el. Simplu, asemenea ciudăţenii, lipsa senzitivităţii apare în el.

Imaginează-ţi ce ar fi dacă ai putea elibera toate Kelim în forma lor autentică. Atunci toată realitatea ar fi propria ta carne. Dacă cineva vă va zgâria peretele cu un cui, atunci vei zbiera de durere.

Dificultatea noastră este lipsa intenţiei. Intenţia devine coruptă şi acum noi nu vedem dorinţele celorlalţi ca având importanţă pentru noi. Totul depinde de ceea ce este revelat unei persoane. Munca noastră este să integrăm dorinţe în interiorul nostru. În timp ce ele rămân neschimbate, contează intenţia: dacă este pentru a primi sau pentru a dărui

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 1/26/2011, Writings of Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: