Privind spre Radacina

Intrebare: Ce inseamna „a aduce multumire Creatorului”? Creatorul este atributul daruirii, prin urmare cui aduc eu multumire?

Raspuns: Modul in care va imaginati lumea voastra este acesta: sub forma unor imagini in care voi puteti actiona si prin care puteti primi raspuns. Voi nu simtiti ca Creatorul se afla in spatele tuturor acestor imagini, de aceea ele toate sunt doar figuri pe care le mentine vii si prin care El se prezinta voua in milioane de moduri.

Atributul daruirii apartine celui care daruieste. Prin urmare, va construiti atitudinea fata de cineva nu in concordanta cu externalitatea sa, ci mai curand in concordanta cu esenta lui. Pare ca este facut din multe discerneaminte, dar unde se regasesc ele? In carne sau in figuri? Incercati sa va imaginati figura unei persoane „in aer” fara un trup. Extrageti tot ce e spiritual in acea persoana si toate dorintele ei, pasiunile ei, si gandurile ei, care sunt de fapt in afara corpului animalic. Dezbracati de corp si ajungeti la esenta persoanei.

Sa ne intoarcem si sa privim in acelasi mod la esenta Creatorului. Diferenta dintre cele doua situatii este ca esenta Creatorului este un intreg si include totul. Organizeaza/controleaza, tot. Aceasta este forta generala a naturii, legea generala a naturii, mintea ei generala care este in totalitate buna si binevoitoare. Mintea generala este buna iar forta executanta este binevoitoare.

Nu ar trebui sa fim derutati de ceea ce vedem. Este timpul sa luam in considerare esenta. Corpul nu exista. Esenta unei persoane este cu adevarat eterna si eu vreau sa ma conectez cu ea. S-ar putea sa mi se ilustreze/reprezinte ca o „fantoma”, dar este de fapt, infinita si nemarginita. Toate esentele noastre sunt diferitele fatete ale Malchut de Ein Sof. Cand ne conectam, e ca si cum toate se ‘raspandesc’, (adunandu-se) in ea (Malchut de Ein Sof), si in cele din urma refac si creeaza vasul corectat.

Nu uitati ca voi ar trebui sa priviti grupul cu ochi interni.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 14/02/12,  Introducere in Studiul celor Zece Sfirot

2 Comentarii

  1. dezamagirea provocata de oamenii din jur a inchis oarecum usa spre ei…cum putem sa facem bine impreuna, cand in jur aflam invidie si rau?

  2. Mediul este cel care ne influenteaza, asa ca, daca ai ajuns la ceva care raspunde la intrebarile tale, iar asta prespune interactiunea cu oameni, alege oameni care au acelasi scop

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed