Priviţi chipul cabaliştilor

Întrebare: Dacă cabaliştii experimentează o enormă plăcere spirituală când citesc Studiul celor 10 Sefirot, atunci de ce nu putem spune, privindu-te, că simţi în acest fel? De ce pari a fi atât de calm?

Răspuns: Ce vrei să vezi, ce tip de emoţii cabalistice, ceva exterior ? Este logic ca noi să fim obişnuiţi să vedem emoţiile oamenilor. Dar nu este cazul atunci când vorbim de adevărate emoţii spirituale.

Faptul este că, până acum, primiţi impresii spirituale în forma Luminii Înconjurătoare, în Kelim ale voastre egoiste, sau o mică rază de lumină produsă se îmbracă în Hassadim de sus, graţie ecranului superior. Din acest motiv, fie nu simţiţi sau nu recunoaşteţi deloc această Lumină, fie o simţiţi, dar cu o anumită plăcere corporală şi, de aceea, sentimentele voastre pot fi vizibile în exterior.

Dar, plăcerea spirituală a dăruirii nu se prezintă la exterior în niciun fel la persoana care o primeşte! Deoarece ea primeşte toată această enormă plăcere în interiorul hainelor create de forţa opusă. Şi se blochează, Lumina Directă se îmbracă în Lumina Reflectată şi dorinţa este restricţionată. De aceea la exterior este complet neobservată.

Şi, o persoană obişnuită nu percepe lumea spirituală pentru exact acelaşi motiv…

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 06.12.2010, “Introducere în Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: