Problemele cresterii: de la grup la intreaga umanitate

Intrebare: Care este problema legata de invatatul Cabalei in timpurile noastre?

Raspuns: Cand omul ajunge la Cabala, devine interesata de ea, i se pare ca aceasta ii vorbeste despre lucruri care sunt dinafara ei, simte ca materialul pe care-l studiaza se afla undeva deasupra, departe de el, inafara lui, neconectat cu aceasta lume, in afara acestei lumi. Desi invata despre nevoia de grup nu pare sa auda ca rezultatul se obtine prin unitatea dintre studenti.

Dupa aceea insa, este explicat cu mai multa perseverenta cum sa-si foloseasca cunostintele pentru a atinge practic lumea spirituala, sa o perceapa, sa o patrunda, iar pentru a face asta are nevoie sa lucreze asupra conectarii dintre el si colegii sai studenti. Dar daca  sta intr-un grup, mai repede sau mai tarziu experimenteaza o descoperire in realizarea nevoii de conectare cu prietenii sai de-a lungul calatoriei, pentru a descoperi, a avea revelatia Lumii superioare in aceasta conectare.

Si mai apoi, odata ce se uneste cu prietenii sai, trebuie sa inceapa uniunea cu intreaga umanitate. Si nu e capabil sa accepte asta. Intregul sau egoism il impinge, il indeparteaza de conectarea cu persoane ce nu studiaza Cabala. Nu intelege cum poate fi Lumina superioara conectata cu aceste persoane.

In aceasta stare, stadiu de dezvoltare, multi pleaca sau raman in urma cu dezvoltarea lor spirituala chiar daca continua sa studieze; ei nu avanseaza pentru ca nu realizeaza contactul lor cu ceilalti, ei doar aduna informatii teoretice.

Deci, prima complicatie este comutarea de la tine insuti la conectarea cu grupul, acel 1%. Treptat, incepem sa intelegem ca spiritualitatea se reveleaza in cadrul conectarii dintre noi, in corectarea rupturii dintre noi.

Cea de a doua complicatie este comutarea de la„noi”, acel 1% , grupul, care este in interior, spre ceilalti, masele de oameni, cei 99%, care sunt in afara noastra si sa incepem sa-i iluminam fara Cabala, ci doar directionandu-i spre unitate integrala, fara revelarea Celui de Sus. E dificil de inteles importanta acestui lucru, este foarte departe de „interesul personal.”

Azi eu vad in multe dintre grupurile noastre dificultatea comutarii de la munca in grup spre munca cu umanitatea. Dar acestea sunt durerile cresterii si sunt necesare pentru realizarea structurii lumii superioare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: