Problemele voastre personale sunt problemele tuturor

Întrebare: Cum ar trebui să privim problemele personale prin intermediul grupului?

Răspuns: Niciodată nu am întâlnit vreo problemă care să nu afectează pe toată lumea, ci doar persoana însăşi. Încercaţi să îmi daţi un exemplu: Ai o problemă cu spatele, de exemplu. Cum se poate raporta numai la tine, dacă eşti membru al grupului şi acum, pentru că te doare spatele, te găseşti în pat, în loc să participi la o activitate cu noi: studii sau intenţie?

Tu ne-ai slăbit şi toţi suntem afectaţi de boala ta. Ce ar trebui să facem dacă suntem în aceeaşi barcă şi munca ta este de a trage într-un sens şi tu nu o faci? Toată lumea este la locul ei şi nu există cineva să te înlocuiască. Fără participarea ta, vasul nu va fi capabil să navigheze corect.

Unde ai văzut probleme personale într-un sistem integrat în care toată lumea este total conectată cu ceilalţi? Ar fi foarte interesant dacă aţi putea să-mi daţi un exemplu. Acest lucru ar însemna că Creatorul a creat nu numai sufletul general, dar ceva în plus faţă de acesta.

Chiar dacă ai venit bolnav, ai biruit durerile de spate şi ai tras la vâslă, dar nu crezi că Creatorul este bun şi binevoitor, aceasta înseamnă, de asemenea, că nu eşti cu noi, deşi într-un mod diferit. Tu nu poţi participa la revelaţia Creatorului ca bun şi binevoitor. Deci, ce ar trebui să facem cu tine?

Se pare că el nu poate, pur şi simplu, să aibă probleme personale într-un sistem integrat. Nimic nu este personal. Fiecare individ influenţează pe toată lumea şi se judecă, el însuşi şi lumea întreagă, pe o scală de merit. Dacă cineva are dureri de spate, este ca şi cum ar fi ale tale. La urma urmei, trebuie să vă iubiţi prietenul ca pe voi înşivă. În sistemul integrat, nu contează dacă este durere sau defect – ele aparţin întregului sistem.

Nu contează unde este boala, deoarece, datorită acesteia, sistemul nu poate fi perfect. Nu contează ce şurub este responsabil pentru defecţiunea generală, ansamblul sistemului nu funcţionează corect, acum.

Prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 08.04.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: