Produse alimentare aruncate

La Stiri (Times of Israel) “Israel arunca aproximativ 35% din macarea produsa, cu valoarea estimata la 18 miliarde NIS in 2015, conform unui raport eliberat în acesta saptamana de Leket Israel, Banca Nationala de Mancare.

“Deseurile alimentare in Israel au implicatii majore, in special pentru cei 17% din societatea Israeliana considerati in „nesiguranta mancarii” – aceia care nu sunt siguri ca vor avea suficienta mancare pe de-a lungul lunii.

“Sunt lucruri pe care le putem face cu un minim de efort pentru a salva mancarea, insa avem nevoie de politici care sa directioneze asta, politici care provin din nivelul guvernamental”, a spus Gidi Kroch, CEO al Leket Israel”.

Comentariul meu: Cred ca este vorba de mult mai mult de atat. Insa, chiar si asta, este suficient pentru a-i hrani pe aceia care au nevoie.

Comentariu: S-au urmat multi pasi pentru a evita aruncarea mancarii.

Comentariul meu: Nimic nu va ajuta fata de asta sau fata de decesele din accidentele de masini, problemele din scoli, familie si din oricare alt loc. Numai ridicare unui om la nivelul urmator al dezvoltarii va rezolva toate problemele.

Oamenii arunca mancarea pentru ca nu conteza pentru ei ce se intampla cu ceilalti. Daca ai stii ca acum este infometat copilul tau care locuieste la cativa km distanta, nu i-ai aduce mancare?

Ne lipseste simtul ca suntem o singura familie. Deci, este necesar sa retrezim acest sentiment intre noi. Apoi va fi suficient pentru toata lumea. Altfel nu va fi posibil sa rezolvam aceasta problema.

Nu spun ca este necesar sa alergam si sa distribuim mancarea. Ci ca toata lumea de buna voie sa lase de-o parte surplusul. Asta nu are legatura nici macar cu faptul ca imparte cu altcineva, ci ca pur si simplu sa le oferim surplusul pe care il aruncam.

Apoi totul va fi bine si rational in ceea ce priveste mancarea. Nu ne putem imagina cantitatea de mancare care este aruncata din magazine, supermarketuri, salile de nunta si restaurante. Aruncam mai mult decat mancam.

Ceea ce inseamna ca trebuie sa organizam sisteme speciale de distributie. Apoi oamenii nu vor fi infometati si tot timpul va fi suficient pentru toata lumea.

Daca am simti ca aceia care sunt infometati sunt rudele noastre, asta ne-ar impinge sa punem surplusul de-o parte si sa cream un sistem de a o colecta si distribui. La fel ar putea fi facut cu imbracamintea si cu orice altceva, adica imensul surplus de produse pe care l-am produs.

Se poate obtine un asemenea sentiment numai cand incepem sa implementam o regula generala mult mai mare, “Sa-ti iubesti prietenul ca pe tine insuti” (Leviticul 19:18) sau cel putin sa simtim ca suntem un om.

Dar putem sa obtinem acest lucru numai cu ajutorul unei reeducari serioase si prin niciun alt mod. Este imposibil sa rezolvam problemele ca acestea intr-un mod diferit. Trebuie sa vorbim si scriem despre asta, atat de mult, incat toata lumea sa inteleaga cum traiesc si cum sunt. Apoi va fi mult mai usor sa explicam oamenilor ca trebuie sa facem ceva in legatura cu noi insine.

Din emisiunea de pe Kab “Stiri cu Michael Laitman” 1/11/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed