Profesorul dă examene după ceas

Întrebare: Ieri, în cadrul seminarului, am simțit într-adevăr că ne dorim foarte mult să realizăm scopul și că suntem complet incapabili de a face acest lucru. Dar apoi a rămas gustul disperării: nu există nici un număr a acestor stări.

Răspuns: Adevărat. Aceasta a fost ceea ce au simțit fiii lui Israel în Egipt, o amenințare de a rămâne pentru totdeauna sub domnia lui Faraon.

Întrebare: În viața reală, dacă o persoană dorește să realizeze ceva, să învețe ceva, trebuie să treacă de examenul crucial. Și ea vine la examen cu disperare, deoarece nu poate ști totul.

Răspuns: Examinarea noastră nu se bazează pe cunoștințe. Sarcina nu este că veți da răspunsurile corecte, ci faptul că veți cere pentru asta.

Imaginează-ți că sunt un examinator. Nu-mi spune despre potențialul pozitiv și negativ, acumulat pe parcursul formării. Nu încerca să mă înmoi cu confuzia ta. Ai nevoie să acționezi în mod diferit aici: Dacă vezi cu adevărat că nu există nici o alternativă, atunci adu-ți conștientizarea propriei neputințe și dorința de a fi schimbat. Nu mai mult, doar aceste două lucruri: „nu pot” și „trebuie să”, iar amândouă trebuie să fie cu putere egală.

Până acum, nu ai obținut niciuna de la grup, nici cererea suficientă, nici frustrarea suficientă. Dar ele sunt opuse una alteia și depind una de alta: Dacă nu tânjești după scop, nu-i vei descoperi intangibilitatea. Ambilor poli le lipsește puterea până acum. Da, amândoi au apărut deja datorită atelierelor noastre, cu toate acestea, problema este cum umpli timpul dintre atelierele de lucru.

Întrebare: Și totuși, în această lume, există o dată a examenului, pe care o știu în avans.

Răspuns: Timpul examinării spirituale vine atunci când ești în stare s-o treci. Vrei astăzi? Te rog. O dată ce ești gata, nu este nimic care te poate împiedica.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala 22/10/12, „Matan Tora (Dăruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed