Profesorul Formateaza Elevii

Intrebare: Cum extinde Malchut Lumina care se Intoarce?

Raspuns: Vasul Malchut este un bob mic in care nu este nimic. Este cea mai mica dorinta, o particula elementara cu Reshimot (gene informationale) in interior. Este ca o samanata fara viata care spera doar sa prinda viata si atata tot.

Dar cand in acest mic bob exista Malchut, cand „microprocesorul” incepe sa calculeze cum sa reactioneze la Creator, creand Lumina care se Intoarce in ea, reactia sa la Creator, in Lumina care se Intoarce incepe sa il simta pe Creator. Creatorul este revelat in aceasta reactie.

Atunci aceasta Lumina care se Intoarce, atitudinea fiintei create fata de Creator, impreuna cu atitudinea Creatorului fata de el, care este acum revelata deasupra acestui bob, se intoarce in el si se extinde. Astfel, Malchut se extinde si nu doar atat, dar ia si forma Creatorului. Aceasta forma este imvesmantata in atitudinea fiintei create catre Creator. Aceste doua forme care sunt invesmantate in dorinta o extind si ii dau dorintei o forma numita adeziune.

Deci situatia in care un student vrea sa puna o intrebare in felul sau si asteapta un raspuns, functioneaza bine in universitatile obisnuite unde profesorul preda de la catedra. Poti fi sau nu acord cu metoda sa de predare, o poti accetpta sau nu, dar in studiul intelepciunii Cabala asta nu functioneaza, pentru ca profesorul „formateaza” studentul. Acesta ia forma profesorului, asa cum am primit-o si eu de la profesorul meu. Acesta este studiul deplin.

Puteti fi de acord cu asta sau nu, dar nu veti avansa pana nu primiti de la mine, chiar daca acum nu va place asta si vi se pare ca este rau si distorsionat pentru voi. Tot ce primiti de la mine poate fi in forma mea si trebuie sa se imbrace in voi. Aceasta este natura lumii spirituale si nu putem face nimic; o forma se imbraca in alta. De aceea insist ca studentii sa puna intrebari in felul meu.

Este „formatarea” sufletului; este munca reciproca a profesorului si elevului cu ajutor de sus.

Din partea a 3 a Lectiei Zilnice de Cabala 03/09/2012, Studiul celor Zece

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: