Profeți și prezicători

294.4Întrebare: Profețiile biblice sunt preziceri ale unor evenimente care se vor întâmpla în viitor. Aceste informații sunt primite de la Creator prin intermediul unor oameni speciali numiți profeți.

Predicțiile sunt informații despre evenimente care au șanse mai mari de a se produce în viitor. Mai mult, predicțiile sunt împărțite în raționale și iraționale. Cele raționale sunt previziunile privind anumite riscuri, indicatori financiari, vremea și așa mai departe. Cele iraționale sunt tot felul de clarviziuni și ghicitori.

Care este diferența dintre profeții și predicții?

Răspuns: Predicțiile pot fi atribuite faptului că oamenii au anumite cunoștințe despre dezvoltarea societății, tehnologiei, științei și culturii, pe baza cărora fac presupuneri despre viitor.

Ei nu au o încredere fermă în ipotezele lor, ci doar cunosc toate momentele tehnologice, culturale, istorice și politice ale dezvoltării umane și, bazându-se pe experiența lor științifică, pot prognoza viitorul.

În principiu, aceasta este activitatea obișnuită a oamenilor de știință la care ne adresăm și pe care îi consultăm pentru sfaturi de viitor. Aceștia nu sunt profeți, ci doar oameni deștepți care prezic viitorul cu un oarecare coeficient de probabilitate; întrucât nici ei nu-l cunosc, dar au cunoștințe despre starea actuală a lucrurilor, pot spune cu aproximație ce s-ar putea întâmpla mâine.

Profeții sunt oameni care se pot cufunda în sistemul de guvernare al lumii noastre, simt forțele care o controlează și, într-o anumită măsură, se pot alinia cu aceste forțe. Prin urmare, ei nu prezic ceea ce se va întâmpla pe baza unor calcule, ci pur și simplu spun ceea ce ar trebui să fie și va fi.

Vedem povești despre astfel de oameni în surse și îi numim profeți pentru că, datorită dezvoltării lor spirituale, ei se ridică deasupra limitărilor lumii noastre, deasupra timpului, spațiului și mișcării, și astfel ne spun ce se poate întâmpla.

Nu există profeți în zilele noastre. Suntem la un asemenea nivel încât nu-i mai așteptăm și nu mai credem în ei. Cu toate acestea, în general, profeția există.

Întrebare: Este interesant faptul că pentru oamenii religioși toate profețiile biblice par să se adeverească. Pe de altă parte, pentru sceptici și pentru persoanele nereligioase, bineînțeles că nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. În principiu, profeții au scris într-un mod atât de ambiguu încât a fost posibilă interpretarea în ambele sensuri. De ce?

Răspuns: Faptul este că profeții au scris sau au vorbit de la nivel spiritual. Acei oameni care se aflau la acest nivel îi înțelegeau și, prin urmare, acceptau și vedeau ceea ce se întâmpla. Iar acei oameni care nu percepeau nivelul spiritual, nu au auzit și nu au simțit nici pe profeți înșiși, nici ceea ce s-a întâmplat conform profețiilor lor.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 21/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: