Programul vieții, partea 1

Întrebare: De ce trăim și care este scopul dezvoltării noastre?

Răspuns: În primul rând, nu depinde de noi; după cum este scris, „se naște, trăiește și moare nu din propria alegere.”

Noi nu știm ce se va întâmpla cu noi în momentul următor și aceasta este o binecuvântare. Ființele umane se nasc și trăiesc nu la alegerea lor. În fiecare moment ne luptăm pentru a supraviețui în această lume, în circumstanțele pe care viața ni le prezintă. Și este bine. În caz contrar, am fi complet confuzi.

Viața pune o persoană într-un cadru pe care aceasta nu l-a ales. Noi nu știm ce destin ne este pregătit, cu cine ne vom întâlni astăzi, ce se va întâmpla cu noi pe drumul nostru către lucru sau spre casă, ce aşteptări sa avem pentru copiii și rudele noastre.

Nu ştim ce ni se va întâmpla; dacă trăim o zi fără prea multă suferință, suntem norocoși: „Slavă Domnului! Am avut o zi bună!”

Cine suntem noi în comparație cu universul, cu nenumăratele stele și planete? Mici gândaci care se târăsc pe suprafața pământului, a căror întreagă viață e dedicată luptei pentru supraviețuire.

Și totuși, ne întrebăm care este scopul vieții noastre și suntem preocupați de scopul existenței noastre, de posibilitatea de a determina viitorul nostru, de a controla destinul familiilor noastre, a oamenilor, a țărilor și a întreagii lumi. Totul depinde de capacitatea noastră de a ne îndoi cu privire la scopul final al dezvoltării noastre. Noi depindem de nivelul de la care punem aceste întrebări și exactitatea cu care căutam răspunsul la ele.

Există un program general de dezvoltare, care funcționează în lume. Dacă ne uităm mai atent la viețile noastre, vom vedea că nu noi suntem cei care iau decizii; suntem în interiorul unei matrici programate. Acest program lucrează asupra noastră în mod constant, introduce noi parametri în existența noastră și ne pune în diferite condiții externe și interne.

Cunoașterea noastră este formată din experiențele noastre interioare în mințile și inimile noastre, senzațiile corporale, și lucrurile pe care le percepem în jurul nostru. Ca rezultat, am avansat în mod constant și am prelucrat datele interne și externe, în conformitate cu programele despre care nu ştim nimic.

Programul este introdus în noi în momentul nașterii si continuă odată cu creșterea noastră. Nu noi suntem cei care-l definesc. Cu alte cuvinte, nu avem nici o putere de decizie în viața. Vedem că un băiat și o fată să întâlnesc „accidental”, apoi se căsătoresc și trăiesc mulți ani împreună. De ce se întâmplă? Suntem incapabili de a răspunde, chiar și la această întrebare simplă.

Când ne străduim să înțelegem drumul nostru în viață, programul general al naturii, care ne mișcă înainte cu un scop specific, dacă vrem să aflăm către ce scop să aspirăm – avem nevoie de înțelepciunea Cabala. Dintre toate științele pământești, există doar una care ne vorbește despre dezvoltarea umană, dincolo de limitele materiale și mai presus de universul nostru.

Înțelepciunea Cabalei vorbește despre reglementarea și controlul vectorilor care încep în afara Universul nostru și influiențează globul nostru mic și oamenii care trăiesc pe această planetă.

Înțelepciunea Cabalei vorbeste despre un scop special al ființelor umane pe care trebuie să îl urmărim. Avansare noastră este inconștientă; se întâmplă sub influența unei puteri care ne obligă să progresăm.

Cu toate acestea, ca urmare a evoluției, umanitatea ajunge la o stare în care oamenii trebuie să aleagă dacă doresc să-și continue avansarea lor în mod conștient, voit, și cu bună știință sau nu.

Unitatea ne crește dorința, astfel prindem putere pentru a atinge obiectivul care ne este fixat de către natură.

Va urma

Din KabTV „O viață nouă” 9/8/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed