Programul Vieţii, Partea 4

Cum va fi omul viitorului?

Scopul dezvoltării umane este de a schimba proprietăţile noastre, în sensul de a ne deschide inimile, de a deschide pentru alţii inimile noastre surde.

Acest obiectiv este stabilit pentru noi de natură. Când urmărim acest scop, descoperim noi senzaţii şi înlocuim dorinţele noastre egoiste cu dorinţa de a dărui. Aceasta noua atitudine ne va permite să descoperim o lume nouă.

Întrebare: Ce este dorinţa de a dărui?

Răspuns: Aceasta este o dorinţa de a da, de a împărtăşi şi de a avea grija de alţii. Cu toată inima noastră, vrem să fim conectaţi cu ceva care se afla în afara noastră.

Dar până acum nu ne putem trata vecinii în aceasta manieră, deoarece oamenii din jurul nostru acţionează egoist şi tot ceea ce vom obţine printr-o comportare altruistă va fi că ei vor profita de noi. De aceea începem într-un grup mic, care se străduieşte să anuleze egoismul şi sa se conecteze cu alţii. Începem să simţim o nouă realitate în dorinţa noastră comună, reciprocă, benevolentă.

Întrebare: Vor fi oamenii din viitor complet diferiţi de contemporanii noştri, ca şi cum ar fi extratereştri?

Răspuns: Singurul lucru care va fi diferit va fi atitudinea lor faţă de nivelul mineral, vegetal, animal şi vorbitor. În viitor, oamenii ii vor simţi pe ceilalţi ca pe ei înşişi.

Dar acesta este un proces gradual. Dacă tratăm pe alţii în mod altruist acum, ei pur şi simplu vor profita de noi. De aceea ne deschidem inimile noastre doar pentru cei care sunt gata să răspundă în acelaşi mod.

Ar trebui să ne unim ca un singur om cu o singura inimă. Dacă vom reuşi, vom simţi o lume nouă, prin dorinţa noastră comună şi prin inima noastră comună.

Din KabTV „O Viaţă Nouă” 9/8/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: