Programul vieții

962.4Întrebare: Unii biologi susțin că scopul cercetării este acela de a înțelege programul vieții. Care este adevăratul program al vieții, conform înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Programul vieții este de a permite fiecărui nivel al naturii să se dezvolte treptat de la un stadiu la altul și să ajungă la cel mai înalt grad pe scara evoluției până la nivelul uman, nivelul lui Adam (Om), care se aseamănă cu forța superioară. Nivelul animal din el nu se schimbă în esența sa, dar nivelul uman din el se dezvoltă, astfel încât el devine asemenea forței superioare. El doar se aseamănă (Domeh) cu forța superioară, motiv pentru care este numit Adam.

Aceasta înseamnă că o persoană nu devine forța superioară, Creatorul, ci doar devine similară cu forța superioară, devine un partener în atitudinea sa, incluzând nivelurile naturii inanimate, vegetativă și animală. O persoană nu se poate înălța peste nivelul uman. El poate dobândi atributul de dăruire doar de la forța superioară, ceea ce înseamnă că el dezvoltă această calitate în intenția sa, dar nu în natura sa reală.

KabTV „Conversație cu jurnaliștii”  12/2/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed