Protejați individualitatea fiecăruia

962.6Întrebare: În lumea noastră, există atât de mulți oameni diferiți în ceea ce privește mentalitatea, aspectul, totul. Cum este posibil ca astfel de oameni diferiți, împrăștiați în întreaga lume, să dorească brusc să fie împreună?

Răspuns: Același lucru se întâmplă și în corpul nostru. Pur și simplu nu o înțelegem pe deplin. Există vreo celulă în corpul nostru la fel ca alta? Dacă ar fi complet asemănătoare cu o altă celulă, ar fi.

Celula există pentru că poate oferi întregului corp propria metodă de întreținere, propria sa lucrare, propria dăruire. Sunt celulele creierului, inimii, ficatului și rinichilor asemănătoare? Sunt țesuturi complet diferite.

Întrebare: Cum vor simți oamenii acest lucru în Asia, Africa, America Latină?

Răspuns: De aceea, în primul rând, trebuie să acceptăm ca o condiție absolut necesară faptul că fiecare om este unic și trebuie să-i protejăm și să-i păstrăm individualitatea, să-l lăsăm să se dezvolte spiritual în mod personal.

Prin urmare, diseminarea Cabalei ar trebui să fie absolut voluntară, gratuită, în conformitate cu cât de mult începe o persoană să înțeleagă și să simtă că aceasta este cu adevărat o metodă de corectare a lumii, ridicarea ei la nivelul următor, la următoarea dimensiune, pe care o trebuie să treacă acum.

Toată lumea ar trebui să perceapă acest lucru ca fiind cel mai bun pentru dezvoltarea fiecăruia. Există unii oameni care sunt pentru asta, în mod direct. Mai sunt oamenii care sunt de acord, dar cu un anumit nivel de indiferență. Există oameni care resping, care nu pot fi de acord în niciun fel, care simt ură.

Totul depinde de nivelul de dezvoltare al omului. Dar toată lumea trebuie să treacă de toate nivelurile. Și, în orice caz, nu puteți pune presiune pe nimeni aici, ci spuneți tuturor că există o metodă care vorbește despre sensul vieții noastre și despre modul în care ar trebui să ne ridicăm la următorul nivel al existenței în timpul vieții. În același timp, lumea noastră treptat, pe măsură ce ne îndepărtăm de ea, dispare și se transformă în lumea spirituală. Emanăm într-o stare complet diferită.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: