Protestatarii vor plăti pentru proteste

Întrebare: Organizatorii protestelor sociale din Israel plănuiesc să înceapa o nouă serie de proteste în vară, care vor fi mult mai puternice decât cele anterioare. Profitul pe care îl fac elitele pe cheltuiala nostra este cu adevărat deranjant…

Răspuns: Este adevărat, dar unde este soluţia? Protestatarii nu au nicio soluţie. Toate astea au fost făcute înainte şi ştim ce rezultatea au fost. Atâta timp cât continuă să opereze în sistemul egoist, asemenea încercări vor face numai ca situaţia să se înrăutăţească.

În cirmustanţele actuale, este imposibil de satisfăcut cererile protestatarilor. Există armata, există sistemele de educaţie şi sănătate, sunt sectoarele care primesc fonduri de la stat, iar în cadrul consensului democratic nu mai este loc de jocuri. Există legi în această ţară.

Ce legi! Haideţi să luăm câteva miliarde de shekeli şi să îi aruncăm dintr-un loc în altul, strigaţi voi. Problema este că toată lumea are propria opinie. Aruncăm sloganuri în stradă, punem pancarde, dar nu putem schimba sistemul politic, bugetul naţional.

Ar trebui să luăm bani de la acei oameni! spuneţi voi. Dar cum? De fapt, există legi, iar legiuitorii stau în parlament. Deci mergeţi în politică sau cel puţin faceţi lobby şi începeţi să schimbaţi lucrurile. Dar atunci când începeţi o revoluţie, distrugeţi ceea ce există deja şi lucrurile devin chiar mai rele. Nicio revoluţia nu va conduce la nimic bun, atâta timp cât suntem în acelaşi sistem egoist. Sunt nenumărate exemple în acest sens: Cuba, Rusia, Korea, etc.

Distrugeţi sistemul care, mai mult sau mai puţin, reflectă structura societăţii. În ciuda egoului, în ciuda minciunilor şi decepţiilor, votanţi şi cei aleşi se potrivesc unul altuia. Presiunea socială poate scădea preţul comubstibilului cu zece agoroti, dar nu veţi fi cu capabili să schimbaţi cu adevărat ceva aici.

Chiar dacă aduceţi milione în stradă, nu va ajuta. Singura realizarea posibilă va fi poate distrugerea statului. Asta vor de fapt, iar asta se poate obţine, dar nu corecţia. Corecţia este posibilă numai prin Lumina care Reformează. Magnaţii şi revoluţionarii nu au nimic de a face cu asta.

Sunt împotriva acestei abordări, pentru că îi lipseşte orice fel de ordine. Vreţi să schimbaţi situaţia? Intraţi în politică. Vreţi să schimbaţi lucrurile? Întraţi în parlament şi schimbaţi legile. Dar, în loc de asta, voi sugeraţi să acumulaţi putere şi să distrugeţi ce există deja. Asta nu este construcţie şi nu a dus niciodată la ceva bun, nicăieri în lume.

Protestele în masă nu vor ajuta în niciun fel. Ele costă doar statul miliarde, iar masele care cer acele miliarde vor fi cele care vor trebui să le plătească, în timp ce liderii vor fi sus pe valuri şi îşi vor găsi locuri în parlament. În final, nu este nimic altceva decât un joc politic.

Întrebare: Dar între timp, oamenii suferă. Cum îi putem ajuta?

Răspuns: Imaginează-ţi-l pe Baal HaSulam care a văzut ce s-a întâmplat în timpul celui de al doilea război mondial. Corpul suferă. Nu înţelegem calculul lui şi nu este nicio modalitatea de a face mai uşoara această suferinţă. Din contra, asemenea încercări numai o prelungesc.

Încercăm să atragem oamenii către o durere prelungită decât către un dezastru, dar nimic mai mult. Omul trebuie să ajungă la recunoaştere răului.

Pe de o parte, protestele chiar grăbesc dezvoltarea într-un anume fel, dar pe de alta, această grăbire nu se face de către Lumina care Reformează şi astfel ne va costa scump. Va aduce multe necazuri şi ne va slăbi statul şi societatea.

Trebuie să ne facem munca noastră. Numai unitatea şi corecţia ne pot ajuta, pentru că ele corespund Luminii şi o atrag. Numai ca rezultat al acestui lucru vom aduce schimbări în bine.

Niciun alt mijloc nu va ajuta orice stat Încercările de a rezolva problemele pe cheltuiala altora sunt inutile. Cîteva schimbări de suprfaţa se pot face, dar ca întreg, toate guvernele sunt la fel. Toate vorbesc despre bine şi nu menţionează răul şi nimeni nu va schimba nimic, dor impresia pe care o fac publiculi. De fapt, sunt toţi marionete şi este spus: Inimile miniştrilor şi regilor sunt în mâinile Creatorului.

Trebuie să atragem Lumina care Reformează. Numai Lumina poate aduce schmbările. Prin unitatea dintre noi vom continua să ne dezvoltăm. De aceea, spunem oamenilor că garanţia reciprocă este singura soluţia pentru toate problemele noastre.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/2/2012, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: