Punctul de bifurcație al egoismului

115.06Comentariu: Există o reînnoire constantă a bunurilor de consum și a tehnologiilor. De exemplu, o nouă versiune a unui computer este lansată special, în comparație cu care versiunea veche este mai lentă, astfel încât oamenii să cumpere una nouă. Același tipar de prostie generală este în toate.

Răspunsul meu: Acesta este un bal al egoismului, un târg de vanitate în ultimele etape ale existenței sale. Omenirea se va distruge singură.

Comentariu: Cel mai interesant lucru este că, în realitate, acest lucru nu se face pentru un individ. Și oamenii înțeleg asta.

Răspunsul meu: Dar ei nu pot face nimic. Așa funcționează egoismul. Ca rezultat al acestei curse, vom ajunge în punctul în care trebuie să ne distrugem natura; altfel, nu vom supraviețui. Ne omoară.

Să presupunem că ești în relații bune cu ceilalți și totuși trebuie să-i înțepi pentru că așa este natura noastră. Este ca și cum ai ține un șarpe pe piept. Este cald și drăguț pentru șarpe, dar trebuie să te muște!

Deci treptat ne vom convinge că trebuie neapărat să facem ceva cu noi înșine. Dar până să realizăm asta, ne vom ucide unii pe alții. Va fi distrugerea deliberată a tuturor fundamentelor civilizației!

Aceste lucruri bune pe care le-am făcut de mulți ani, acum le vom distruge sistematic și vom sta unii în fața celuilalt ca niște sălbatici. Figurat vorbind, ne vom vedea clar stând unul împotriva celuilalt în piei de animale, cu bâte.

Comentariu: Anterior, războaiele erau în strânsă legătură, dar treptat s-au îndepărtat și datorită acestui fapt, populația Pământului s-a dublat în anii 50 ai secolului XX.

Răspunsul meu: Desigur, pentru că am trecut la războiul rece. Acum ne întoarcem din nou. Atunci încă era considerat progres. Acum am ajuns la un anumit punct și trebuie să ne întoarcem. Dar ce putem face cu asta?

Când egoismul se dezvoltă, trece de punctul de bifurcare și începe să lucreze împotriva lui însuși. La fel ca o persoană care mănâncă mult, doarme mult, dar nu poate face nimic pentru că trebuie să-și îndeplinească dorințele, deși acestea îi sunt dăunătoare.

KabTV „Am primit un apel. Noi articole ale morții” 21.04.2012

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: