Punctul de individualitate

117Întrebare: O companie de parfumuri a lansat o linie numită „Individualitate”. Unul dintre argumentele lor publicitare a fost: „Dacă îți simți unicitatea și individualitatea, dacă ești absolut sigur că nu ești ca ceilalți, aceste parfumuri sunt pentru tine.”

De unde provine acest sentiment de individualitate și dorința pentru ea la o persoană?

Răspuns: Nu mă voi certa cu francezii despre parfumuri și despre felul în care toți, individualiștii, s-au grăbit să le cumpere. Desigur, pare ridicol. Dacă sunt individualist, voi asculta ce îmi spun reclamele? Cum poate fi aceasta? Dimpotrivă, sunt în turmă și fac parte din ea. Fug unde sunt chemat.

Adevăratul individualism este inerent în noi prin natură. Mai mult, aceasta este calitatea superioară a unei persoane, deoarece fiecare dintre noi are propriul său punct în Creator, propria rădăcină, din care am coborât în ​​această lume.

Cu toții existăm în El și fiecare dintre noi a coborât prin propriul său fir în lumea noastră. Acest fir mă leagă de rădăcina mea, care este în Creator, iar acest punct din El este unic.

Aceasta este calitatea mea personală, individuală, fără legătură cu nimeni sau cu nimic altceva. Este cu adevărat doar al meu. Corpul poate muri și se poate naște, deoarece este doar o haină pe punctul meu individual. Trebuie să dezvolt acest punct în interiorul meu.

Prin urmare, Cabala oferă unei persoane oportunitatea de a deveni un individ absolut. La urma urmei, cel mai important lucru este să identific acest punct și să fiu conectat cu el, deoarece acestea sunt calitățile mele originale; Eu sunt aici.

Nu mă înfățișez în raport cu ceilalți, dar mă uit la mine, la punctul meu, care este în Creator și cum mă pot asigura că sunt complet conectat cu el. Apoi prin el voi începe să simt Creatorul, voi simți cum pot fi egal, asemănător cu El, dar într-un mod individual, în mod specific eu.

Se spune că, atunci când o persoană dă socoteală pentru viața sa după moarte, este întrebată despre un singur lucru: „Ai atins realizarea individualității tale?” Nimic altceva. Nu trebuie să fii ca sfinții, sau ca cei măreţi, sau ca lumea bună, sau ca oricine sau orice. Stai ca şi gol, deja fără această lume, și ești întrebat dacă te-ai realizat.

Întrebare: Unei persoane i se pare că privește lumea prin prisma corpului său, prin cele cinci simțuri ale sale. Se dovedește că ea privește lumea prin suflet. De aceea fiecare dintre noi are o percepție individuală?

Răspuns: Percepția asupra lumii noastre și percepția lumii superioare sunt individuale, pentru că fiecare dintre noi are propria sa rădăcină spirituală, propria sa sursă, propriul punct din care ne naștem. Deși existăm în aceeași lume și se pare că o percepem în același mod, totuși fiecare percepe totul în felul său.

Din KabTV “Prim-Plan: Individualistul” 1/15/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: