Punctul De Intalnire Al Tuturor Dorintelor

Intrebare: Cum putem ajunge la centrul grupului?

Raspuns: Noi trebuie in mod constant sa ne gandim la forta noastra comuna astfel incat aceasta sa corespunda Creatorului. Ea trebuie sa creasca prin cooperarea noastra egala, in care fiecare persoana isi pleaca capul, se alatura grupuluisi ii ridica pe prietenii sai in proprii lui ochi deoarece fara acestia persoana nu ar putea sa inainteze nici un pas catre scop. Mintea si sentimentele sale sunt nascute din unificare si in interiorul unitatii ea isi gaseste propriul sau suflet. Astfel, aspirand catre centru, aspira catre suflet.

Nimeni nu are propriul sau suflet separat. Baal HaSulam scrie ca a fost creat doar un singur suflet, un singur vas comun. Prin urmare, fara a revela centrul grupului, noi ramanem la nivelul „animat”, in afara lumii spirituale, in afara sufletului nostru si existam in corpurile spirituale.

Noi trebuie in mod constant sa formam centrul grupului. Este un punct, ca un ascensor care ridica gradele spirituale prin puterea unitatii partilor care il compun, si care se ridica din ce in ce mai sus, catre o calitate mai buna, catre o mai mare concentrare a aspiratiilor si dorintelor noastre. Acest camp enorm este „teritoriul” vasului nostru comun.

Prin spargere, Creatorul ne-a inzestrat cu diferite proprietati, si cu ajutorul intentiei noi ne concentram asupra centrului.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 23/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: