Puritatea spirituală

Din Tora, “Numere,” 19:6 – 19:7: Preotul va lua o bucată de lemn de cedru, isop și lână roșie și le va arunca în arderea vacii. Preotul își va spăla hainele împodobite și se va îmbăia în apă și după aceea va putea intra în tabără și preotul va fi necurat până seara.

Puritate spirituală înseamnă că intențiile tale sunt absolut pure și că în munca ta spirituală vrei să folosești doar dorințele care sunt direcționate spre conexiunea cu ceilalți și prin aceștia, cu Creatorul.

Atunci când lucrezi cu aceste dorințe trebuie să te detașezi de celelalte dorințe egoiste, pe care trebuie să le revelezi.

Este posibil ca aceste dorințe să nu fie încă revelate în tine și ca tu să nu fii nici măcar conștient de ele sau să înțelegi cum să te detașezi de ele. De aceea, Tora ne instruiește cum să acționăm. trebuie să te scufunzi în apă (într-o Mikvă, un bazin plin cu apă luată din natură), ceea ce înseamnă că te plasezi sub atributul Binei.

Apoi trebuie să rămâi în această stare până seara, pentru că doar la căderea nopții apar primele dorințe (vase) noi, căci orice zi nouă începe seara.

Din cauză că acțiunea ta a fost efectuată în aceste haine pe parcursul acelei zile, nu trebuie să le păstrezi la sfârșitul zilei. Vei primi vase noi în timpul nopții și a doua zi vei fi o altă persoană.

Întrebare: De ce își primește omul vasele noi noaptea?

Răspuns: Pentru că noile dorințe care apar în om nu sunt corectate încă, ceea ce înseamnă că sunt în întuneric. Între timp, omul nu poate lucra cu ele cu intenția de dragul dăruirii. Acesta este motivul pentru care sunt întunecate.

Vasele noi se nasc până la miezul nopții și de la miezul nopții încolo ele sunt corectate și Lumina este revelată în ele treptat, fapt numit răsăritul soarelui.

Nu există de fapt răsărit sau apus, ci pur și simplu percepem zorile de zi, soarele sau lumina zilei în dorințele corectate.

În timpul zilei, le umplem corect iar ele trec, treptat, la nivelul următor. Când noile dorințe necorectate se apropie de noi, soarele este forțat să apună de către forța Gevurei, forța rigidității, a lui Din (a judecății). Apoi începe o nouă fază. Următorul lanț de dorințe apare în om iar el trebuie să le corecteze. Totul se petrece în interiorul nostru.

Întrebare: Ce înseamnă că preotul trebuie să-și spele hainele?

Răspuns: Hainele simbolizează intenția. Corectarea egoismului are loc prin intenții ajutătoare.

Cele cinci haine ale preotului sunt: o pălărie, o cămașă, o centură, sandale și pantaloni. Acestea sunt cele cinci niveluri ale dorințelor egoiste, fiecare dintre ele având nevoie de o nouă intenție.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 6/10/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: