Putem reconcilia dreapta și stânga?

Întrebare: Lumea s-a împărțit în două tabere egale: dreapta și stânga. Ce înseamnă?

Răspuns: Înseamnă că oamenii nu învață deloc nimic. Ei rămân la fel cum s-au născut, cum au fost crescuți. Prin natura lor, inițial când se nasc, aparțin fie de o varietate sau de alta și nu poți să faci nimic în legătură cu asta.

Întrebare: Adică sunt fie de stânga sau de dreapta?

Răspuns: Da. O persoană se naște în acest fel, chiar din sala de naștere.

Întrebare: Chiar de copil, omul poate fi identificat de ce tabără va aparține?

Răspuns: Practic, da.

Întrebare: Adică nu învață nimic în timpul vieții sale ci doar urmează această linie?

Răspuns: Nu se poate schimba, a fost creată în acel fel. Va fi atrasă de asta. Ar putea fi aici sau acolo din greșeală, însă apoi tot va ajunge la aceea de care aparține.

Întrebare: Atunci ce urmează? Adică arată că nu există nicio idee unificatoare?

Răspuns: Asta este cu siguranță, nu există nici măcar o singură idee unificatoare. Arată că umanitatea este creată în proporții egale în linia dreaptă și stângă. Pe baza naturii în care o persoană s-a născut original, cineva continuă așa.

Comentariu: Fiecare dintre ele vorbește tot timpul despre adevăr. Atât dreapta cât și stânga.

Răspunsul meu: Desigur, ei vorbesc pe șleau, nu se supun. Așa gândesc de fapt fiecare.

Întrebare: Prin natura sa, omul susține că acesta este adevărul? Și altcineva, tot pe baza naturii sale, că celălalt este adevărul? Deci una trebuie să o suprime pe cealaltă?

Răspuns: Ei fac asta tot timpul.

Comentariu: Așa a fost până s-a ajuns la mijloc. Înainte de asta erau mai mulți de dreapta sau mai mulți de stânga. Cumva mai înainte au fost mai mulți de stânga, apoi au fost mai mulți de dreapta și așa ei s-au luptat. Însă astăzi dintr-o dată devin egali în proporții.

Răspunsul meu: Am ajuns la o stare unde începem să vedem că toate acestea se întâmplă în conformitate cu o anumită regulă.

Întrebare: Cine va fi primul care va face un pas spre reconciliere?

Răspuns: Nimeni. Niciuna dintre cele două părți.

Întrebare: Dar atunci cum se va întâmpla asta?

Răspuns: Lumea trebuie să simtă necesitatea, tot mai multe asemenea chinuri până când oamenii înțeleg cum pot să existe. Cum poate cineva să construiască o țară dacă jumătate, exact jumătate din țară este împotriva lui?!

Comentariu: Da, asta este în totalitate de neînțeles. Tu ești președintele unei jumătăți de țară. Iar cealaltă jumătate complotează pentru a te arunca data următoare. Nu poate să fie în acest fel tot timpul. Adică undeva trebuie să apară un strigat: „Să ne unim cumva!”

Răspunsul meu: Stare în sine este minunată! Nici majoritatea, minoritatea și așa mai departe; asta este ceea ce noi am studiat tot timpul în economia politică.

Întrebare: Deci tu spui că în această lume a acelora născuți de dreapta sau de stânga, nu este niciun adevăr?

Răspuns: Natural, niciunul dintre ei nu deține adevărul. Poate exista doar dacă ei se unesc în linia de mijloc.

Și apoi, dacă ei se unesc pentru a descoperi adevărul, vor recunoaște Creatorul în asta. Adică cea mai înaltă rădăcină din care coboară ambele stări opuse. Și apoi Îl vor descoperi acolo. Și în el vor descoperi o conexiune adevărată, minunată.

De pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 11/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed