Putem vorbi despre Creator?

289Întrebare: Se spune că Creatorul are multe nume. Câte sunt și cine le dă?

Răspuns: Numele sunt multe forme de manifestare a Creatorului către ființa creată, adică către o persoană care îl atinge pe Creator. Prin urmare, aici putem vorbi deja despre o limbă.

Culorile, mirosurile și tot felul de senzații, prin toate aceste mijloace este posibil să-L descriem pe Creator. În final oamenii care Îl descoperă treptat, Îl percep exact în acest fel. Mai mult, aceștia erau indivizi speciali cum a fost Moise, care a scris Tora.

În lumea noastră, trebuie să te ridici deasupra ideilor tale până la un plan în care vei ajunge la o obiectivitate extraordinară. Nu există nimic al tău în tine, vrei să-l percepi pe Creator așa cum este El. Prin urmare, trebuie să faci o restricție asupra ta, asupra tuturor cunoștințelor și sentimentelor tale și apoi poți aproximativ vorbi despre Creator, în măsura atingerii tale.

Poți ajunge la o astfel de stare numai excluzând egoismul din tine. Trebuie să devii ca inexistent pentru a percepe revelarea Creatorului, diferitele Lui influențe asupra ta într-o formă oarecare și să fii absolut obiectiv.

Acest lucru se numește „a pune Tzimtzum (restricţionare) asupra propriei personae” adică a restricționa toate dorințele, calitățile, intențiile și înțelegerile egoiste din inimă și minte. Dacă Creatorul este singura calitate a naturii care face totul, include totul, atunci întrebarea este: Cum putem vorbi despre El fără să cunoaștem acest lucru?

Aici apare o problemă: dacă o persoană nu depune un efort clar pentru a crea imaginea corectă a Forței superioare din interiorul său, care este singura care include totul, atunci face o greșeală și își înfățișează o imagine exagerată a Creatorului. Aceasta este o greșeală gravă care duce de obicei la mari probleme, aș spune chiar tragedii, pentru că fiecare începe să transmită umanității Creatorul în forma pe care o consideră potrivită, adică din ideile sale interioare.

Prin urmare, oamenii creează religii, filozofii, orice își doresc, doar pe baza concluziilor lor: „Am auzit o voce, am avut o viziune” și așa mai departe de mii de ani. Aceste idei nu au nimic de-a face cu realitatea sau chiar cu știința, cu nimic.

KabTV “Stări Spirituale” 5/21/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: