Puterea generală, opinia generală

Întrebare: Există situații în care merită să urmezi doar un singur om, un lider, și nu o echipă?

Răspuns: Da. Dacă vrem să atingem un obiectiv mai înalt, atunci nu ne putem baza pe opinia mulțimii, deoarece rămânând o mulțime cu multe opinii, nu poate produce nimic special sau ceva superior ei. Vedem ce iese din asta. Toate acestea sunt inventate doar pentru a păcăli oamenii.

Dacă vrem să ne ridicăm deasupra statutului nostru, nu avem nevoie de mulțime. Trebuie să instruim oamenii, chiar și aceeași mulțime, pentru a fi un colectiv care se poate ridica deasupra, în credință deasupra rațiunii, adică la următorul nivel de dezvoltare, simțind creația.

Întrebare: Dar pentru a ajunge la această stare, este necesar să anulăm opiniile personale și să combinăm eforturile pentru a crea o dorință unificată. De ce nu putem adăuga opiniile noastre și să nu le anulăm?

Răspuns: Nu. Dacă procedăm astfel, nu vom ajunge la credință deasupra rațiunii. Fiecare dintre noi trebuie să ne smerim în raport cu colectivul și apoi vom ajunge cu toții într-o stare în care, în uniunea noastră, devenim mai sus decât fiecare dintre noi individual sau împreună ca o sumă.

Aici funcționează un principiu complet diferit. Lucrez cu egoismul meu, ridic societatea în ochii mei și o accept ca pe ceva sacru. În ciuda faptului că am dreptate ca individ, accept opinia societății mai presus de a mea, deoarece este o societate! Înțeleg că există o forță comună, o opinie comună.

Aceasta nu este părerea mulțimii. Dacă vrem să fim conectați împreună, suntem cu toții unul în celălalt, fiecare anulându-ne. Apoi creăm o astfel de stare în care toată lumea se egalează cu ceilalți. Apoi începem să simțim următorul nivel al dezvoltării noastre, fiecare din punctul de anulare. Aceasta se numește credință deasupra rațiunii.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 25.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: