Puterea noastră este în spiritul unității

939.01Întrebare: Există vreo forță, o energie internă, care poate suprima, să spunem aroganța? Un cabalist este totuși la un nivel mult mai înalt decât o persoană obișnuită. Dacă o persoană a mers într-adevăr prea departe, un cabalist poate să folosească niște forțe interne?

Răspuns: Forțe superioare, forțe secrete? Nu poate, nu știe cum și nu ar trebui.

Comentariu: Dar există oameni care merg împotriva naturii superioare – ca să spunem așa.

Răspunsul meu: Nu există oameni care să meargă împotriva forțelor superioare. Acest lucru este incorect. Nimeni nu merge împotriva forțelor superioare. Nu că omul nu ar avea dreptul, nu poate, nu este capabil, deoarece este controlat de aceleași forțe superioare. Cum pot să mă îndrept împotriva Creatorului dacă ceea ce fac, spun și gândesc vine de la El și sunt doar un nătâng, o marionetă?

Acest lucru nu se poate întâmpla. Trebuie doar să înțelegi că există niveluri în care trebuie să mă răzvrătesc, inclusiv fizic. Se spune despre asta: „Pe acela care vine să te omoare, omoară-l tu mai întâi”. Iar în toate celelalte cazuri — nu. Nu pot acționa aici prin nicio forţă superioară.

Tot câștigul pe care îl are o persoană spirituală este în spiritul său. Nu îl poate folosi pentru a face rău altora. Altfel nu mai este spirit, nu este spiritual. Spiritualul este doar intenția corectă în acțiunea corectă de dăruire și iubire. Dar această acțiune poate distruge inamicul atât mental, cât și fizic.

Dacă acționezi cu adevărat cu iubire și dăruire, iar adversarul tău este opusul, atunci în final, acesta va pierde. Se poate întâmpla prin suferințe mari, prin probleme pe termen lung, dar va pierde. Va fi așa pentru că el merge împotriva planului naturii.

Întrebare: Dacă priveşti Holocaustul din acest punct de vedere, naziștii au pierdut din cauza lui. Dar a fost, așa cum tocmai ați explicat, ca urmare a faptului că mergeau împotriva planului naturii?

Răspuns: Dacă evreii ar fi uniți între ei – nu împotriva fasciștilor, ci între ei după metoda Cabalei, după metoda dezvoltării umane – atunci nu ar fi existat Holocaust, totul ar fi fost invers. Atât Europa, cât și întreaga istorie a omenirii s-ar fi dezvoltat diferit.

Astăzi la fel, dacă Israelul ar fi mai unit, dacă l-am putea uni sub steagul dăruirii și iubirii astfel încât să devenim una, într-o stare de garanție reciprocă, atunci desigur, nu am avea probleme exterioare cu vecinii noștri.

Toate granițele ar fi complet deschise, iar întreaga lume s-ar ridica la un nivel al relațiilor complet diferit.

KabTV “Am primit un apel. Puterile secrete ale cabalistului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: