Puterea slabiciunilor noastre

Intrebare: Cum ajung la Creator mai repede cu rugaciunile mele fara sa il judec?

Raspuns: Creatorului nu ii pasa daca il judeci sau nu. Nu conteaza nici daca Il binecuvantezi sau Il condamni.Ce este important pentru El este sa nu Il uiti. Sa nu uiti ca Creatorul exista, ca este bun si face bine, si ca El este sursa tuturor evenimentelor din viata ta.

De aceea, indiferent de ce primesti intr-un anumit moment, este cel mai bine. Si nu numai atat, dar te si propulseaza inspre scop. Chiar daca experienta este cumplita, o primesti cu intelegerea ca este necesara deci din acest punct te indrepti inspre scop.

Cum ma indrept singur inspre tel? Ma conectez cu grupul. Cum ma leg de grup? O fac prin diferite actiuni. Ce reiese din asta? O sa primesc o dorinta mai mare de la grup. Totusi, aici realizez  ca nu valorez nimic si ca nu voi fi in stare sa progresez.

Dorinta puternica  primita de la grup pare sa sa fi provocat un raspuns opus. Cum se poate asa ceva? Sa luam o trupa de 20 de militari de exemplu. In acest caz, toti primesc suport de la toata lumea si echipa si  imputernicita de puterea celor douazeci intra in lupta.

Dar intr-un grup de Cabalisti este putin diferit. In loc sa isi multiplice puterea prin puterea prietenilor si sa pornim la atac, ma simt de douazeci de ori mai slab in timp ce scopul devine de douazeci de ori mai complicat in ochii mei.

Credem ca devenim mai puternici intrand in grup. In fapt ne simtim mai slabi, dar in acelasi timp preiau importanta scopului de la prieteni. Acum privesc scopul ca si cand sunt hipnotizat, dar…. vad clar ca nu am nici o sansa sa il ating.

Exact asa este, contrar felului in care lucrurile se intampla in lume. Grupul trebuie sa ma suporte demonstrandu-mi ca aceasta este  starea dorita. Trebuie sa ajung la ea, si Creatorul „nu ma va dobori de pe picioare” si „nu ma va bate” lasandu-ma „mort pe campul de lupta”.

In acel timp, cercetasii trimisi in tara lui Israel au fost prinsi intr-o capcana. Toate transgresiunile oamenilor lui Israel (sau a celor care tanjesc dupa Creator) descrise in Torah, au fost credinciosi doar din cauza neputintei oamenilor de a evalua (intelege) impresiile despre ei insisi, grup, Creator si calea catre scop pe care se afla.

In ciuda oboselii, scopul este marit si profund in ochii lor. Acum in sfarsit a venit timpul cand datorita acestei oboseli, avem dreptul sa ne plangem:”Unde este Lumina? Ne-ai promis-o!” Creatorului Ii place cand Ii cerem, descris ca „Fii mei au nevoie de Mine”. Apoi vom primi puterea.

In acest fel, impreuna cu slabiciunea si importanta scopului, grupul trebuie sa arate increderea in succesul nostru tuturor.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 11/4/10, ““Ce este fundatia pe care este construita sanctitatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: