Rădăcina spirituală a timpului

Întrebare: Care este diferența dintre trecut, prezent și viitor, în conformitate cu înțelepciunea Cabalei? Care este rădăcina spirituală a timpului?

Răspuns: Întregul univers și toată omenirea sunt supuse unor faze de dezvoltare și sunt în continuă schimbare.

De fapt, Pământul nu există în realitate și nici spațiul cosmic. Este doar modul în care ne imaginăm situația din ego-ul (dorințele noastre) nostru. Cu alte cuvinte, lumea este o reflectare a stării noastre interne. O persoană  se schimbă de la o stare la alta și, prin urmare, metodele cabalistice se schimba la un anumit nivel și se dezvoltă.

Astăzi suntem într-o fază fără precedent, in care generația din fața noastră nu a suferit și așa vom completa această metodă prin adăugarea partii noastre, a capitolului nostru. Generațiile următoare, care vor urma intelepciunea Cabalei, vor completa și vor scrie propriile lor capitole.

Astăzi suntem, de fapt, într-o fază în care putem finaliza intreaga poveste.

Rădăcina spirituală a timpului este Reshimot (înregistrări informaționale), care s-au acumulat în noi, după sfărâmare.

In trecut, am fost un vas unic care, apoi, a fost spulberat. Iar acum obtinem treptat unitatea avuta in trecut, într-un singur vas unic, sub influenta Luminii care opereaza in mod constant asupra noastra. Asamblarea continuă a tuturor particulelor sfaramate ne dă un sentiment de timp. De fapt, acest lucru nu este timp, ci schimbari ale starilor noastre.

Putem spune că timpul este distanța dintre dorință și plăcere.

Trebuie să intrăm împreună într-un singur punct central, ca un singur om într-o singură inimă. Ne îndreptăm spre acest centru, fie că ne place sau nu, pentru ca Lumina din interiorul nostru ne îndreaptă spre el. Timpul în care trebuie să ajungem la centru este de 6000 de ani.

În urmă cu 6000 de ani, Reșimotul nostru a început deplasarea spre centru. Si noi suntem supusi, în mod sistematic, la 6.000 de stari, numite 6.000 de ani. Pe plan intern se simte ca timp, dar, de fapt, nu este timp, doar stari în schimbare.

Ce este timpul? Conceptul de timp se referă la faptul că acum mă simt într-un anumit fel și într-un moment mă voi simți diferit. Diferența dintre aceste două stări se numește timp. Timpul nu există, este o măsură subiectivă.

Astăzi mulți oameni de știință înțeleg că timpul se poate mișca, atât înainte, cat și înapoi. Suișuri și coborâșuri, schimbări și fluctuații în interiorul tuturor ne dau sentimentul de timp pozitiv și negativ.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 5/15/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: