Rădăcinile spirituale ale națiunilor și ale popoarelor

Intrebare: Care sunt rădacinile spirituale ale națiunilor și popoarelor?

Raspuns: O persoană spirituală este compusă din șapte Sefirot: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod si Malchut. Cele șapte Sefirot sunt compuse fiecare din zece sub-Sefirot, însumând un total de șaptezeci de rădacini spirituale ale popoarelor în această lume, care sunt numite șaptezeci de națiuni ale lumii. Grupul de oameni care s-a detașat de cele șaptezeci de națiuni, ridicându-se deasupra egoismului spre Creator sunt numiți Yashar-El (Isra-El) – direct către Creator.

Însă, în principiu, acel grup nu este un popor, ci un grup compus din diferite triburi care s-au rupt de cele șaptezeci de popoare care au trăit în Babilon. Toate cele șaptezeci de națiuni s-au împraștiat prin lume, iar astazi, nici nu este posibil să spui din care triburi ale Babilonului antic aparțin oamenii moderni. Nici măcar unul din aceste popoare, care au trăit în Babilon, nu au rămas în forma lor pură. Toate s-au amestecat între ele. Imensul egoism care s-a trezit în ei i-a împraștiat în diferite direcții. Fiecare din aceste popoare au fost atrase de un loc, care corespunde sufletelor lor. Mai târziu, au început să se amestece, iar oamenii au migrat.

În Cartea Zohar este scris că dacă am compara corect din punct de vedere geografic, țara Israel, cu rădăcina s-a spirituală, s-ar potrivi în mod precis cu cinci părți ale Partzuf-ului spiritual. Hermon este Keter, Galileea este Hochma, Iordanul, care conectează Ierusalimul cu Marea Galilee, este Bina, Ierusalimul este Zeir Anpin, iar Marea Moartă este Malchut.

Asta indică amprenta zonei geografice în națiune a rădăcinilor sale superioare.

Intrebare: O persoană care vizitează acele locuri poate să simtă ceva ca “Sindromul Ierusalimului”?

Raspuns: Da, anumiți oameni, când se mută dintr-o anumită parte a țării în alta, simt cu adevărat asemenea senzații. Ei fie sunt Cabaliști sau cu o sensibilitate mare.

Intrebare: Este posibil să folosim asta ca o avansare spirituală?

Raspuns: Nu. Lumea noastra este precum o hartă deschisă. Dacă ai anumite sensibilități legate de ea, vei simți unde te afli.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/14/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: