Răpirea băieților este ca un cuțit în inimă

Întrebare: Cum trebuie să începem să corectăm situația? Evenimentul, care este cel mai îngrijorător în aceste zile este răpirea băieților. Ce ar trebui să facem?

Răspuns: Băieții au fost răpiți pentru că nu am realizat rolul nostru și nu suntem conectați ca popor. Acum, după aceste evenimente tragice, oamenii au început să se conecteze. Dar ei se conectează datorită problemelor și nu pentru că doresc să atingă dăruirea reciprocă. Nu este conexiunea corectă.

Baal Hasulam scrie în jurnalul Națiunea că Israel se conectează sub presiunea factorilor externi ca nucile într-un sac. Desigur, asta ajută, dar nu prea mult. Cât timp nu începem să urâm egoismul nostru mai mult decât orice altceva în lume, corectarea nu va începe. Conduceți toată ura voastră pentru răpitori la egoul vostru, atunci aceasta va ajuta. Soluția este doar în faptul că nu avem nimic să urâm decât egoul nostru. Trebuie să învățăm toți oamenii despre asta. Noi nu avem alegere, este singurul lucru care ne va ajuta cu adevărat. Metoda ne-a fost dată pentru asta.

Toți oamenii sunt acum furioși împotriva teroriștilor, dau vina pe săracii băieți care au făcut autostopul. Dar este scris: ”Voi pune peste tine un rege ca Haman și împotriva voinței tale te vei întoarce la bine”
(Sanhedrin 97b). Aceasta este ceea ce se face prin intermediul teroriștilor. Există ceva ce pot face prin propria voință și nu prin dorința Creatorului?

Rabash a povestit cum un profesor de școală a lovit un copil care s-a comportat rău și elevul a sărutat bățul. În acest mod, elevul a recunoscut că problema nu era bățul, ci că totul este în mâinile Creatorului. Dacă blestemați teroriștii este ca și cum blestemați Creatorul, pentru că toate mijloacele sunt făcute prin El.

Ne facem și mai mult rău decât asta, pentru că ne este interzis să urâm oamenii care ne aduc probleme deoarece ei fac, de fapt, voința Creatorului. Trebuie să îndreptăm toată această ură asupra noastră, asupra egoismului nostru.

Așa cum este scris: ”Nici ei, nici răsplata lor” (Berakhot 5b). De ce simțim durerea și încercăm să o vindecăm, dacă nu putem aspira la iubire și să corectăm totul de la început? Toate problemele noastre ar dispărea imediat!

Din partea a 5-a a Lecției zilnice de Cabala, 18.06.2014, Scrierile lui Baal Hasulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: