Răspuns la întrebările voastre, Partea 173

Întrebare: Care dintre descrierile de mai jos sunt mai aproape de adevăr?

1) Există lumi minunate ale Luminii, începând cu Ein Sof, dar lumea noastră fizică (sub Malchut) este așa de departe de ele, încât în interiorul ei domină Gevura (severitate) deasupra Hesed. De aceea, este dificil pentru o persoană să vadă Hesed (mila) creatorului și suferințele sale.

2) Chiar și în lumea materială noi suntem “ca și gazde” ale Creatorului. Toate evenimentele, chiar și cele care ne fac să suferim, sunt acțiuni ale Hesed de la Creator în relație cu noi.

Răspuns: Ambele descrieri sunt corecte.

Întrebare: Ca și student începător, precum se vede până acum, am înțeles în sfârșit ce este Partzuf și la fel am crezut că am înțeles, cel puțin până la un punct, sensul Sefirot. Câteodată, numiți Partzufim cu numele de Sefirot, ceea ce în final mă derutează. Întrebarea este, de ce Partzufim sunt denumiți după numele Sefirot și ce este Sefira?

Răspuns: Fiecare Sefira, când crește se dezvăluie ca un Partzuf.

Întrebare: Dacă o persoană se roagă la Creator pentru ceva și așteaptă ca, Creatorul să ducă mai departe dorința sa, poate spune el în rugăciune că, dacă obține ceea ce-și dorește de la Creator, îi va da plăcere Creatorului în acest fel, sau asta este o abordare pur egoistă?

Răspuns: Egoistă!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed