Raspunsuri la intrebarile voastre, Partea 5

Care este Scopul Creatiei?

Intrebari la postarea Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 2

Intrebare: Rezulta ca noi, fiind o comuna, unica dorinta, trebuie sa primim tot ceea ce Creatorul a pregatit pentru noi. Este acesta motivul pentru care trebuie sa ne pregatim pentru sarbatoarea suprema? Se presupune ca noi trebuie sa dezvoltam conectarea superioara intre noi pentru a-L invinge impreuna pe Creator? Si asta dupa ce ii spunem Lui, nu, si devenim independenti si  ne depasim rusinea? Este o discrepanta aici! Intre cei doi parteneri egali este o sarbatoare eterna, un soi de re-nastere? Divizarea, este greu de imaginat chiar si pentru o secunda!

Raspuns: Asta pentru ca tu, dragul meu, esti inca un simplu egoist, existi doar sub aspectul naturii tale. Cand cealalta natura, cea altruista va incepe sa se manifeste in tine, acest lucru nu va duce la o divizare schizofrenica.  Mai degraba, vei avea oportunitatea de a intelege cum se unesc  opusele. Printre altele, fizica cuantica descopera deja asemenea manifestari in natura.

Intrebare: Putem spune ca starea mea temporara de sclav se schimba doar in senzatii, prin simpla mea alegere a unui stapan, chiar si in absenta rolului lor functional, si posibil a esentei lor? Atunci, cum ar trebui sa ne redefinim relatiile cand eu aleg sa lucrez in locul stapanului, pentru o plata buna? Cine este  in relatie cu mine, partenerul meu? De ce foloseste Tora cuvantul sclav atat din partea Creatorului (Fii fara teama Iacob, sclavul meu, spune Creatorul) cat si din partea trasaturilor (sclavul Creatorului)?

Raspuns: Sunt multe tipuri de conectare cu Creatorul: fiu, sclav, sotie, prieten s.a. Termenul de sclav inseamna a prefera in totalitate calitatea de a darui fata de cea de a primi.

Intrebare la postarea Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 3

Intrebare: Citat: Nici ochiul nu a vazut un alt dumnezeu in afara de Tine… Dar ceilalti?

Raspuns: Acest lucru se aplica tuturor, dar numai in calitatile interioare corectate ale persoanei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: