Rău, iad, iubire

Întrebare: Iată un caz care a avut loc în Japonia: un om care a fost infectat cu COVID-19 și știa clar că era bolnav a ieșit pe stradă, în locuri publice, a început să îmbrățișeze oameni, a venit chiar la familia sa. Apoi a venit acasă și a murit ceva timp mai târziu. Acest lucru serveșe ca exemplu moral. Există o așa-numită Instanță Superioară pentru o persoană care merge intenționat să facă așa ceva?

Răspuns: Fără îndoială, această Curte există la nivelul forțelor lumii noastre, aceasta nu dispare nicăieri.

Cert este că suntem conectați între noi într-un întreg comun, într-un sistem integrat. Dacă o persoană susține acest sistem și dorește să-l aducă la o formă integrală, acesta este meritul său.

Și invers, dacă rupe lanțurile unei legături bune între toți, atunci aceasta este pierderea lui, este pedeapsa. Deci, desigur, persoana și-a făcut foarte mult rău. El a adus răul între noi prin acțiunile sale, a răspândit răul și atunci acest rău continuă să funcționeze mai departe.

Care sunt consecințele? Faptul că a întârziat întregul sistem să treacă spre integritate, spre conexiune, spre iubire – toate acestea sunt asupra lui.

Întrebare: Există o legătură atât de directă încât poți spune că totul este pe el?

Răspuns: Desigur. Acum dorințele lui au devenit mult mai egoiste. Când a murit, a scăpat de corp, de manifestarea acestei dorințe la un nivel atât de scăzut, dar care era totuși pregătit pentru corectare.

Acum nu se poate corecta biologic. Atunci cum se poate corecta spiritual, dacă totul din el este atât de egoist, acum nu se știe când va mai avea ocazia să reînceapă corecția și sub ce formă.

Întrebare: Se aplică acest lucru la toate relele din lume? Pentru toți purtătorii răului?

Răspuns: Da.

Întrebare: Oamenii își amintesc imediat de călăii teribili, de ucigași etc. Se aplică acest lucru și lor?

Răspuns: Și mai rău. O persoană care nu lasă pe ceilalți să trăiască, care nu le dă posibilitatea de a se corecta în mod normal, cu cel puțin o anumită libertate, își creează pentru sine probleme uriașe.

Întrebare: De ce îi este dat așa ceva unui om? De ce îi este implantat acest lucru de Forța Superioară, Creatorul? De ce să setezi într-un om așa ceva?

Răspuns: Tot răul trebuie dezvăluit. Trebuie sa fie! Prin urmare, acele suflete care au făcut astfel de lucruri groaznice în trecut primesc o încărcătură suplimentară pentru a le duce la un nivel atât de scăzut din care pot începe să se ridice. Fiindcă dacă sunt undeva între rău și bine, nu se simt la fel de răi.

Prin urmare, trebuie să li se ofere un surplus suplimentar de rău, atunci ei înțeleg că așa sunt cu adevărat și că trebuie să se corecteze.

Întrebare: Spui că totul este îndreptat către corectare, spre bine, căldură, iubire. Și că trebuie să trecem prin aceste stări îngrozitoare și să vedem acești oameni groaznici și să îi urâm și să îi condamnăm la executare, la moarte. Ar trebui să fie toate acestea pe calea iubirii, pe calea spre bine?

Răspuns: Nu, vreau să spun că execuția și moartea nu ar trebui să se facă deloc. Asta reduce capacitatea unei persoane de a se corecta și toată lumea ar trebui să se corecteze. Deci, nu sunt în favoarea pedepsei cu moartea.

Cu toate acestea, este necesar să punem o persoană în astfel de circumstanțe în care ar dori cu siguranță să se corecteze, prin orice mijloace! Literar, „lasă vulturul să-i ciugulească ficatul”!

Întrebare: Ce este corectarea?

Răspuns: Corectarea este înțelegerea propriei infamii, propria nesemnificație, că ești nociv pentru ceilalți, propria ta corupție. Este dorința de a deveni util și de a vedea cât de dăunător ai fost.

Înțelegerea faptului că erai impropriu pentru comunicarea umană, dăunător și malefic în comparație cu modul în care vezi acum, aceasta este starea de iad. Acesta este iadul.

Pedeapsa cu moartea însă nu corectează nimic.

Întrebare: Cum poți aduce o persoană într-o astfel de stare?

Răspuns: Pentru a face acest lucru, trebuie să muncești cu el. Pentru a face acest lucru, trebuie să existe educatori și aceia care îl conduc exact la o definire individuală: cine este el de fapt?

Comentariu: Cu alte cuvinte, educatorii nu ar trebuie să-l urască, ci ar trebui să înțeleagă că acesta este un mod de corectare.

Răspunsul meu: Da. Trebuie să-i arate dragoste. Acest lucru este mai rău decât moartea pentru un astfel de om. Adică educatorii îl iubesc dar în așa fel încât scopul metodelor lor este să-l aducă la recunoașterea răului din sine.

Sper că vom vedea mai multe dintre aceste lucruri când oamenii vor începe să se schimbe astfel.

Întrebare: Când vor începe oamenii să înțeleagă cine sunt și că din această ură sunt ucigași?

Răspuns: Da. Vor rătăci pe străzi ca morții care se ridică din mormintele lor și vor căuta modalități de a se corecta.

Întrebare: Este nevoie de educatori care să le arate care este iubirea adevărată? Se vor uita la ei înșiși și se vor urî și se vor schimba ca să fie ca educatorii?

Răspuns: Da.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 11/05/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: