Raul adevarat

Intrebare: Ce implica aderarea la Creator?

Raspuns: Aderarea e o mare corectie, unificare la baza echivalentei insusirilor sau “formei”. Nu avem nevoie sa schimbam substanta dorintei pentru a o primi. Totusi, aceasta substanta are o forma egoista (intentia), considerata ca “rau”, opusul Creatorului.

Dorinta de a primi in sine nu e considerata rea sau opusa Creatorului, la fel cum natura minerala, vegetala si animala nu sunt considerate rele sau opuse Creatorului. Si cata vreme o persoana simte ca e opusa Creatorului, nu se considera ca are nici “inclinatia rea”.

Mai intai e necesar sa recunosti ca intentia ta sau “forma” dorintei e opusa la Creator. Daca nu, persoana nu are un rau in ea. Ea actioneaza doar conform instinctelor sale. In Cabala, raul e definit ca o insusire opusa Creatorului, Dumnezeu, sau Lumina. O persoana poate simti raul doar cand insusirile sale de bine, conectare si iubire ii sunt revelate si se poate privi pe sine ca opus Creatorului.

In acel punct, persoana devine “om”, indiferent cat de rau e in acel moment. Iar acest lucru se intampla doar studiind intelepciunea Cabala. Inainte de asta, nu e nimic care sa fie corectat in persoana si in toti egoistii din lume. Nu e forma cea care cere corectarea.

Doar ruptura intre mine si Creator are nevoie de corectare. Trebuie sa transform forma care e opusa Creatorului intr-una buna, asemanatoare Lui. Si, atunci cand devenim egali cu El in daruirea reciproca, atunci, asa cum e scris, obtinem conectarea numita “adeziune” (Dvekut). Aceasta munca interioara (revelarea raului sau rupturii si corectarea ei) are loc doar prin Lumina atrasa in timpului studiului Cabalei in grup.

Intr-una din incarnarile sale (Gilgulim) o persoana simte dintr-o data o “intepatura” in inima, o “scanteie” care il atrage spre ceva nou, o viata nematerialista. El vrea sa se ridice deasupra lumescului, existentei pamantesti si vine sa studieze in grup. Pe masura ce trece timpul, incepe sa simta cat de nepotrivit e pentru daruire. Din acel moment, isi da seama ca natura sa e opusa Creatorului. Doar atunci se poate spune ca “constiinta raului sau” a iesit la suprafata in el.

Insa oamenii de obicei cred ca “raul” inseamna doar a fi o persoana rea in societate si nu a fi impotriva unitatii tuturor cu Creatorul. Cabala nu corecteaza raul pamantest (a nu ajuta o batranica sa treaca strada sa a nu da bani cersetorilor). Acest rau nu poate fi corectat deloc, el creste pana scapam de raul spiritual.

Din partea 4 la Lectia zilnica de Cabala 10/7/10, “Iubirea pentru Creator si Iubirea pentru Fiinta Creata.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: