Războiul este o stare umană naturală

249.02Întrebare: Ce este războiul în spiritualitate? Este războiul o stare naturală a omului?

Răspuns: Războiul este cea mai naturală stare, până la corectarea completă a lumii. La urma urmei, lumea este formată din două forțe opuse: plus-minus, zi-noapte, etc. Prin orice semne, orice calitate poate fi întotdeauna descompusă în opusul său și în relații antagonice între ele.

Comentariu: Filozofii Iluminismului, Thomas Hobbes și Jean-Jacques Rousseau, au privit umanitatea în mod diferit. Thomas Hobbes spunea că războiul este o condiție umană, o persoană se naște în aceasta. Iar Jean-Jacques Rousseau credea că acest lucru este doar un derivat al circumstanțelor și al mediului, dar în sine o persoană este bună.

Răspunsul meu: Întreaga natură este formată din două forțe opuse care se află într-o anumită stare de echilibru relativ una față de cealaltă. Acest echilibru este în mod constant perturbat și parțial restabilit din nou. Aceasta se numește viață.

Timp de milioane de ani, forțele negative și pozitive s-au dominat alternativ până când au ajuns la un echilibru și s-a format planeta Pământ.

Se dovedește că războiul este o stare absolut naturală, iar pacea este nefirească. Nu există pace în lume. Aceasta poate fi doar dacă o obţinem pe baza unui echilibru corect între două forțe opuse.

Din „Stări spirituale” KabTV 3/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: