Războiul lui Gog și Magog, partea 10

935Înțelegeți lumea forțelor și a luminii

Întrebare: Sursele creștine și iudaismul indică faptul că după război un singur Dumnezeu va domni peste întreaga lume în noul Ierusalim. Ce inseamna asta?

Răspuns: Înseamnă mai presus de toată lumea, în ebraică Melech al kol haaretz, adică „Regele întregului pământ”. „Pământ” („Aretz”) provine din cuvântul „Ratzon” („dorință”). Aceasta înseamnă că toate creaturile vor avea o singură dorință. Trebuie doar să vă uniți și în această unitate să dezvăluiți forța ascunsă a naturii, care se va manifesta ca o stare unică, bună, eternă a întregii omeniri.

În același timp, omenirea se ridică deja la nivelul spiritual. Nu rămâne în lumea materială, în corpurile materiale. Totul dispare. Iar omul înțelege lumea forțelor și a luminii.

Întrebare: Pergamentele de la Marea Moartă spun, de asemenea, că acest lucru se va întâmpla în Noul Ierusalim. Ce înseamnă „Noul Ierusalim”?

Răspuns: Ierusalim, din cuvântul „Ir shalem”, adică „uimire absolută” în fața unei puteri superioare. „Ir” este o mare dorință de a fi ca această forță. Trebuie să ni se alăture, să o găsim, astfel încât să avem o singură dorință: să înțelegem puterea unică a Creatorului în uniunea noastră.

Unitatea noastră trebuie să creeze o astfel de condiție în care puterea unită să se poată manifesta în noi. Tocmai pentru că suntem cu toții atât de diferiți, atât de distanți unii de alții, atât de opuși, trebuie să ne unim în așa fel încât să creăm în cele din urmă un câmp unic între noi, care constă din noi toți, toate dorințele, aspirațiile, intențiile opuse, și gânduri. Atunci puterea superioară se va manifesta în noi ca una. La asta ar trebui să tânjim.

KabTV „Stări spirituale”, 30.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed