Războiul va încetini dezvoltarea umană

Intrebare: Ar trebui un cabalist sa previna razboiul? Sau, dimpotriva, trebuie sa faca eforturile sa se asigure ca razboiul vine rapid, dar cat mai putin dureros, pentru a rezolva problemele lumii?

Raspuns: A porni un razboi nu este o solutie pentru probleme; solutia este descoperirea raului care exista in noi. Dar putem descoperi acest rau intr-un mod complet diferit: cautand mereu binele. Dupa aceea raul este revelat, iar noi putem, in ciuda lui, sa ne ridicam peste el si sa ne conectam. Asta este modul in care ne conectam. Sa asteptam razboiul sau sa il dorim constient este o metoda total gresita. Asta va conduce catre intarzierea dezvoltarii omenirii si catre consecinte teribile ce nu pot fi prevazute.

Dupa un al treilea sau al patrulea razboi mondial care, conform spuselor Cabalistilor se poate intampla, este de asteptat ca sa ramana cateva milioane de oameni sau chiar si mai putin de atat. Ei vor continua dezvoltarea umanitatii. Dar fara tehnologie si fara dezvoltare stiintifica, aceste grupuri vor exista simplu, precum stramosii si se vor uni.

Pe de o parte, printre ei, va exista o dorinta imensa egoista “de a rupe” legaturile dintre ei si fiecare sa actioneze pentru sine. Pe de alta parte, suferinta teribila pe care o vor experimenta si toate ruinile care vor ramane in jurul lor ca rezultat al raboiului, ii vor forta sa coopereze corect, reciproc, pentru a atinge conexiunea corecta dintre ei.

Cu ajutorul studierii intelepciunii Cabalei, atragem Lumina Superioara, o energie speciala, o caracteristica speciala, atragem forta care controleaza viata naturala. Aceasta forta ne va ajuta sa intelegem cum putem coopera constient. Va spun toate astea pentru ca am cunostintele ca avem capabilitatea sa reusim asta.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed