Răzbunând egoismul

Intrebare: De unde vine sentimentul de razbunare?

Raspuns: Este un impuls foarte puternic si ascutit, comun in noi toti. Razbunarea poate tortura o persoana sa-si satisfaca toate nevoile. O persoana este chiar pregatita sa moara pentru razbunare. Este un simtamant teribil al egoismului, numit infrangere, o lovitura pentru “Eul” persoanei.

Intrebare: Ce ne sfatuiesti sa facem in asemenea situatii?

Raspuns: Persoanei ii este data o minunata oportunitate aici de a-si razbuna egoismul propriu, care ii ganereaza aceste calitati in ea. Cand sentimentul de razbunare este aprins intr-o persoana, trebuie sa se gandeasca cum poate directiona asta catre corectia sistemului general si cum sa nu-si faca rau in acelasi timp, atat ei, cat si altora. Cu alte cuvinte, trebuie sa intelegem corect circumstantrele sub care apar toate calitatile din noi, atat cele pozitive, cat si cele negative.

Intrebare: Sa spunem ca o anumita persoana face rau familiei mele, iar sentimentul de razbunare se naste in mine, desigur. Trebuie sa ma razbun pe mine acum, pe egoismul meu? De ce trebuie sa incep sa lucrez cu egosimul meu cand cineva face rau familiei mele? Ce legatura are egoismul meu cu asta?

Raspuns: Familita ta este, de asemenea, ego-ul tau, ceea ce inseamna ca persoana care a cauzat un rau familiei tale a facut intr-un fel rau egou-ul tau, tie adica. Trebuie sa multumesti egoismului tau pentru ca suferi, pentru ca asa poti vedea in ce fel suferi in atitudinea egoismului de minimalizare fata de tine. Ai acum sansa sa te ridici deasupra egoismului si sa te gandesti cum sa te comporti corespunzator.

Intrebare: Ce ar trebui sa faca o persoana daca este vorba de o vendeta, cand cineva din familie este ucis?

Raspuns: Tot ar trebui sa muncesti in corectarea deficientelor care ti-au fost revelate in felul acesta de catre conducerea superioara. De fapt, noi nu primim nimic de la alte persoane, decat doar de la Creator, “nu exista nimic in afara de El”. Acesta este lucrul la care trebuie sa ne gandim, cum sa restabilim relatiile reciproce cu Creatorul, care opereaza asupra noastra, in felul acesta, prin alte persoane, care in cazul asta, este un inger. Trebuie sa vedem totul ca o invitatie de la Creator, la care trebuie sa ii raspundem in modul corect. Nu sunt oameni in lumea noastra; sunt marionete care actioneaza in fata noastra, intr-un joc in care noi trebuie sa ajungem sa vedem regizorul in final. Daca tu continui sa te indrepti catre persoana, intri in acest joc si devii o marioneta la randul tau.

Intrebare: Gandurile de razbunare ma chinuie doar pe mine sau si pe cei spre care sunt indreptate?

Raspuns: Nu are nici o importanta. Nu ar trebui sa evaluezi lucrurile din viata ta in felul acesta. Din contra chiar, trebuie sa avem in minte ca suntem jucati prin problemele generale din lume. Trebuie sa le raspundem corect in loc sa ne indreptam catre persoane, trebuie sa cautam contactul cu conducerea superioara. Nu are nicio importanta cine sau cum este, chiar daca este un spatiu gol sau o insecta prin care Creatorul te irita. Totul este o indicatie ca trebuie sa gasim modul in care sa fim in contact cu Creatorul. Nu are nici o legatura cu ceilalti. Trebuie sa ne ridicam deasupra acestor persoane. Inteleg ca nu este mereu usor si ca suntem in special in relatii reciproce serioase. Cand ne razbunam, lucram doar cu sinele si nu am alti rivali decat Creatorul.

Intrebare: Ar trebui sa ma razbun rapid, astfel incat sa nu ma torturez singur sau sa ma gandesc la asta tot timpul si apoi sa pot lucra in relatia mea cu Creatorul?

Raspuns: Din contra, gandurile tale despre asta sunt, de asemenea, o corectie. Ar trebui sa vezi lumea corect si nu lumea opusa.

Intrebare: Dar nu este usor.

Raspuns: Ceea ce este cel mai important este de atins starea: “nu exista nimic in afara de El”, singura forta care contoleaza si opereaza totul, pentru a ne aduce catre scopul creatiei. Prin urmare, El este singurul cu care am de a face. Toti ceilalti sunt cei prin care El daruieste catre mine. Scopul este sa ma ridic deasupra ego-ului, deasupra sinelui, care se dezlantuieste in noi. Este desigur imposibil fara mediul potrivit, care ne suporta si ne directioneaza.

Intrebare: Poate o persoana depasi emotii atat de puternice care se ridica impotriva altora?

Raspuns: Conform Intelepciunii Cabalei: ura, pofta si invidia, in ciuda faptului ca sunt emotii teribile, sunt de fapt cele mai binecuvantate emotii, pentru ca pot duce catre o mare corectie.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: