Reacția crudă a naturii

Baal HaSulam, „Pacea în lume”:… găsim oportunitatea de a examina condițiile de viață din ultima generație – timpul păcii mondiale, când întreaga umanitate atinge nivelul primei părți și va folosi doar singularitatea lor sub formă de dăruire pentru ceilalți și deloc sub formă de primire pentru sine. Și este bine să copiem aici forma de viață menționată mai sus, astfel încât ne va servi ca lecție și ca model pentru a ne așeza mintea sub potopul valurilor vieții noastre. Poate că în generația noastră merită și este posibil să experimentăm asemănându-ne cu această formă de viață de mai sus.”

Întrebare: Ce putem face exact în viața noastră practic pentru a trece la dăruire, pe care ne-o imaginăm foarte vag?

Răspuns: Într-un mediu ecologic cu adevărat corect și închis nimic ne se folosește fără un scop, ci doar de dragul a ceea ce este necesar existenței. Și toate celelalte se realizează în beneficiul sistemului.

Acesta este un echilibru dinamic în care, dacă cineva exclude omul, există în mod automat nivelurile mineral, vegetal și animal. De îndată ce noi oamenii încetăm să intrăm în contact cu acestea, se stabilește imediat un echilibru între toate părțile naturii. Lupii sunt sătui și oile întregi. Totul se calmează.

Există un loc pentru orice în natură. Problema se află doar în om, sau mai bine zis, în egoismul său, când pe lângă dorința necesară existenței, el începe să folosească natura și se presupune că stăpânește: rupe, îndoaie și zdrobește totul pentru sine.

Trebuie să înțelegem principiul integrității naturii, armonia, interconectarea ei. Și dacă nu avansăm spre acest lucru într-un mod bun, natura începe să ne reziste încet. Și atunci când încălcăm deja anumite stări ale naturii, aceasta face o mișcare bruscă, deoarece nu ne poate permite acest lucru.

Reacția sa se manifestă sub formă unor diferite probleme, cum ar fi explozii, uragane, tsunami, dezastre tehnice și coronavirus. În plus, natura are un număr infinit de reacții negative diferite față de om, tocmai pentru că le creează el însuși, le evocă.

Sper că coronavirusul ne va îndrepta serios. Vom începe să înțelegem cum trebuie să acționăm și ce ar trebui să facem cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed