Realitate sau o iluzie subiectivă?

Intrebare: Chiar si Talmudul spune ca o persoana judeca in conformitatea cu imperfectiunile sale, ca toata lumea judeca conform nivelului sau de coruptie, ceea ce inseamna ca si in timurile acelea oamenii au inteles ca prin schimbarea proprietatilor sale, ei ar fi putut sa vada lumea.

Putem spune ca unei persoane i-a fost data conexiunea cu ceilalti ca sa-si verifice atitudinea fata de ei, din moment ce cineva vede ce este negativ in ceilalti si ceea ce vede in el, vede tot timpul ca fiind pozitiv? Cum putem folosi acest principiu pentru a avansa?

Raspuns: Lumea externa exista numai in perceptia omului, dar nu poate spune ca exista in afara lui.

Lumea continua sa existe pentru cineva care traieste astazi, dar care maine nu mai este? Omul nu poate determina sau devedi asta. Nimeni nu poate determina sau dovedi acest lucru, inclusiv Newton, deoarece in ceea ce ne priveste pe fiecare din noi, intreaga lume este absolut o iluzie subiectiva.

Cineva poate spune ca noi vedem cum o persoana moare si lumea continua sa existe, dar in ceea ce priveste persoana care a murit, nu putem determina nimic, deoarece nu impartasim sentimentele sale.

Asadar, omul a fost creat in acest mod pentru a altera atitudinea sa fata de ceilalti, ceea ce indica pentru el iesirea din el insusi si din simtirea lumii superioare in afara lui. Lumea din afara unei persoane este lumea superioara.

Din lectia de Cabala in limba rusa din  9/18/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: