Realitatea eternă sunt eu

Întrebare: Ce rămâne neschimbat într-o persoană care se dezvoltă spiritual  şi ce se schimbă în ea?

Răspuns: Singurul lucru care nu se schimbă este intenţia pentru scopul corect pe care uneori încearcă să o creeze. În afară de asta, totul se schimbă, nu mai rămâne nimic, pierzi totul în afară de intenţia corectă dacă ai creat-o. Toate celelalte  numai par să-ţi aparţină, inclusiv existenţa ta, ea ţi-a fost dată pentru a crea intenţia.

Această lume şi Lumea Spirituală nu sunt luate în considerare. Rămâne numai intenţia pe care noi o putem crea ca rezultat al eforturilor noastre. Acesta este vasul spiritual, sufletul.

În această intenţie tu vezi realitatea eternă, adică pe tine însuţi. Ce este adevărata realitate? Este gradul de revelaţie al tău propriu în Lumina Superioară, în echivalenţă cu Ea, în devenirea identic cu Ea. Toate acestea devin revelate numai în intenţie, şi nu rămâne nimic în afară de asta.

Nu este nimic în afară de intenţie. Adică, nu există nimic altceva în realitate. Toate celelalte sunt imaginare şi numai par să existe chiar acum, pentru a te determina să obţii intenţia. De altfel, tu trebuie să trăieşti în ceva. Cine crează intenţia? Este persoana pe care tu o percepi ca fiind tu însuţi, trăind şi existând în această lume. De ce ai nevoie de asta? În scopul de a forma intenţia.

Când tu ţi-ai completat crearea intenţiei, de la începutul treptei gradelor spirituale şi până la sfârşit, atunci aceasta este întreaga lume, iar toată această realitate de acum dispare, fiindcă, de fapt nici nu există. Pare numai să existe pentru tine pentru a te determina să dezvolţi intenţia corectă.

Acum înţelegi cât de importantă este activitatea în care te-ai angajat – crearea imaginii tale eterne, omul care este asemănător Creatorului.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/17/11 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: