Realizarea corectă a conceptului de unitate

ÎntrebareÎn timpul prezentărilor metodologiei noastre, cum să răspundă prietenii noştri la întrebări dificile sau la acuzaţii: „sunteţi comunişti, faceţi valuri”?

Răspuns: Unitatea societăţii nu este neapărat comunism în forma care a fost prezentată în Uniunea Sovietică. Pe de altă parte, o mare parte din ceea ce a stat la baza (nu la aplicarea) Uniunii Sovietice avea idei bune şi obiective mari. Dar au căzut în mâna funcţionarilor de rang inferior şi toate au căzut în mâinile lui Stalin sau a birocraţiei sau a distrugătorilor sau a inamicilor poporului.

Dar, în principiu, conceptul era corect. Faptul este că, întreaga idee nu a fost corect aplicată şi chiar dacă s-a spus mult despre educaţie, munca educaţiei în sine nu a fost realizată.

Astfel, atunci când liderii de partid, elita, milioane de oameni care se aflau la putere, nu au arătat exemplu, cu siguranţă nimic nu a funcţionat. În acelaşi fel dăm ordine copiilor: Noi nu vrem să facem ceva, dar cerem asta de la ei. Dar, copiii înţeleg că, dacă o cerem, minţim şi ne jucăm, astfel că ei nu vor face nimic şi dacă o fac, nu este decât de dragul de a o face şi nu pentru a se corecta.

Acelaşi lucru s-a întâmplat în Rusia. Cu toate acestea, trebuie doar să arătăm că solidaritatea şi unitatea nu sunt pentru Rusia, totul a rămas numai vorbe. Cel mai important, nu a fost realizat graţie forţei superioare.

Prin „forţa superioară”,  ne referim la puterea unităţii dintre oameni. Dacă zeci, sute, mii de persoane, întreg poporul, aşa cum este scris în Tora, s-ar uni, atunci am crea sau descoperi, în mod natural, în noi, această mare şi unică putere şi ea ar corecta totul. Pentru tot ceea ce se întâmplă aici, în lumea noastră, personal şi împreună, la toate nivelurile, totul este o lipsă de conformitate cu puterea unificată a naturii.

Natura se apropie de noi şi ne arată integralitatea sa, unitatea şi interdependenţa. Şi noi, dimpotrivă, fugim de aceasta, ne detaşăm, ne îndepărtăm, ne ascundem în spatele calculatoarelor şi nu vrem să ştim nimic. Ca urmare, trebuie să înţelegem că natura ne va împinge şi ne va presa până ce o vom accepta.

Din Cursul zilnic de Cabala, 25.08.2013, Întrebări şi răspunsuri

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed