Realizarea parțială a Creatorului

527.03Cabaliștii au scris despre esența sufletului: „Sufletul este o parte a lui Dumnezeu de sus și nu este deloc schimbat din Întreg, decât prin aceea că sufletul este o parte și nu Întregul” (Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot, capitolul 1, Observația interioară, punctul 3).

Întrebare: Cum putem înțelege că sufletul este o parte a Creatorului?

Răspuns: Practic, sufletul nu este o parte a Creatorului. Cel care îl dezvăluie pe Creator, însă, realizează spiritual doar o parte. De fapt, este imposibil să-l împarți pe Creator, să tai o bucată din El, ca o piatră dintr-o stâncă. Omul înțelege doar că așa are loc realizarea noastră.

Baal HaSulam vrea să ne explice că nu există nicio diferență între sufletul care se află în interiorul omului și Creatorul Însuși. Există o diferență de realizare; omul obține doar o parte, o anumită manifestare a Creatorului, nimic mai mult.

Apoi, pe măsură ce crește spiritual, va atinge o parte din ce în ce mai mare a Creatorului, până când, ca urmare a dezvoltării sale spirituale, ajunge la sentimentul că Creatorul îl umple cu absolut totul.

KabTV „Studiul celor zece sefirot (TES)” 16.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed