Rebusul nerezolvat al Creatorului

629.3Întrebare: Este posibil să influențăm dezvoltarea și cursul evenimentelor sau sunt predeterminate?

Răspuns: Pe de o parte, acestea sunt predeterminate, dar pe de altă parte, eu pot influența implementarea lor în măsura în care înțeleg că sunt predeterminate.

Comentariu: Sună ca un rebus.

Răspunsul meu: Pentru că există două tipuri de liber arbitru: din partea naturii și din partea omului. Și dacă se înțeleg reciproc – natura și omul (sau Creatorul și omul) – atunci planurile lor se combină și se realizează.

În măsura în care o persoană poate face din sine ceea ce natura dorește de la el, își predetermină ascensiunea la acel nivel.

Întrebare: Ce vrea natura de la noi?

Răspuns: Vrea să fim buni și amabili. Bun și binevoitor, astfel încât toată lumea, într-adevăr toți, să fie mulțumiți de tine. Nu în lumea noastră. În lumea noastră suntem înconjurați de egoiști iar acest lucru nu se poate întâmpla.

Când vorbesc despre umanitate, despre natură, mă refer la un nivel complet diferit de existență.

Întrebare: Când vor fi fericiți cu mine? Ce este această bunătate care se așteaptă de la mine?

Răspuns: Când corectezi toți oamenii și devin absolut binevoitori, perfecți și corectați. Aceasta este responsabilitatea ta. Prin asta, te corectezi pe tine însuți. La urma urmei, te vezi pe tine în oameni. Vezi reflexia ta. În acest fel, îl corectezi pe Creator.

Întrebare: Creatorul trebuie corectat?

Răspuns: Desigur. Noi trebuie să-L facem! El nu există deloc. Tu trebuie să-L faci! Și încearcă în mod constant să-L faci din ce în ce mai bine. Iată ce spune Tora: „Ca și cum tu m-ai făcut pe Mine”.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” din, 28.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: