Recompensa și pedeapsa din viața noastră, partea 4

Întrebare: Dacă trăim într-un sistem al naturii care ne antrenează ca o mamă care îl crește pe copilaș, atunci recompensele și pedepsele pentru acțiunile noastre există cu adevărat în această lume? Societatea condiționează pe om prin definirea recompenselor drept noroc, succes în familie, la muncă și bani. Toată realitatea este divizată în învingători și pierzători; învingătorii sărbătoresc, în timp ce pierzătorii suferă. Cu alte cuvinte, recompensa este considerată ca fiind cea mai de succes, importantă și bogată. Cum să ne schimbăm în această asociere?

Răspuns: Această asociere se schimbă în virtutea faptului că noi vedem cum lumea noastră se îndreaptă spre o criză, iar oamenii se regăsesc în disperare. Continuăm să ne dezvoltăm mai departe și, mulțumită avansării noastre în dezvoltare, ajungam să rămânem fără muncă. An după an, noi devenim mai săraci și nefericiți. Judecând după asta, putem decide dacă ne comportăm corect sau nu.

Dacă Mama Natură ne tratează în acest mod, nu înseamnă că noi facem ceva greșit? Cu claritate că noi existăm în interiorul unui sistem închis, integral. Și dacă ne comportam corect, atunci noi trebuie să primim o reacție pozitivă, ceea ce este o recompensă.

O persoană trebuie să știe dacă avansează corect în acest sistem și care ar trebui să fie următorul pas. Interacțiunea corectă cu sistemul este precum conexiunea pe care o are un copil cu mama sa, care îl învață: „Fă așa, dragul meu, nu în modul celălalt!” Eu trebuie să simt răspunsul sistemului la acțiunile mele și să înțeleg atitudinea sa. Însă, pentru asta este necesar studiul Înțelepciunii Cabala.

Întrebare: Și dacă am deja succes în viață?

Răspuns: Dar noi nu avem idee ce este succesul! Poate că ceea ce numim succes, în această realitate este, de fapt, un eșec. Noi sărbătorim când putem să ajungem la acea prăjitură mare și să o mâncăm în întregime pentru noi înșine. Și plângem ca un copil răsfățat dacă nu căpătăm prăjitura.

Adevăratul succes este cunoașterea intenției, dorinței și a scopului Mamei Natura, devenind parteneri cu acest sistem și unindu-ne cu el. Cu alte cuvinte, trebuie să începem munca împreună cu acest sistem. Succesul se dezvoltă într-un așa mod încât, în conștiința noastră, în sarcini, dorințe și acțiuni, noi să putem deveni sistemul corect, adică părți active ale lui care sunt conștiente de ceea ce facem și, astfel, să beneficiem de sistem prin conectarea cu el.

Orice mamă își dorește ca copilul ei să fie sănătos, deștept, înțelegător, sensibil și respectat în societate; și, de asemenea, dorește ca el să-i trateze pe ceilalți cu bunătate și ca ceilalți să-l iubească. În modul acesta trebuie să ne comportam. Însă, aici, nu vorbim, pur și simplu, despre un comportament respectuos la muncă, acasă, pe stradă sau în autobuz, ci vorbim despre sistemul general al întregii realități.

Iar noi, judecând după dezvoltarea omului modern, zi după zi, an după an, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de compasiunea noastră față de sistemul naturii. Societatea noastră și lumea noastră se înrăutățește din ce în ce mai mult. Aceasta este dovada faptului că nu înțelegem ce vrea de la noi Mama Natură!

Din emisiunea de pe KabTV „O viata noua” 2/2/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: