Recunoașterea răului

604.01Întrebare: De ce cu cât studiez mai mult și cu cât sunt mai mult în grup, cu atât mă simt mai departe de scop?

Răspuns: Această perioadă se numește recunoașterea răului, deoarece omul își descoperă starea reală, natura sa.

Dacă s-a gândit că, venind la grup, va studia și va acumula unele cunoștințe, acum începe să simtă ce egoist mare este și că trebuie să facă ceva în acest sens, că trebuie să se corecteze. Înainte nici măcar nu se gândea la asta, dar acum vede cât de slab este, că nu se poate gestiona și controla atât de mult încât gândurile și dorințele sale îl înving, și nu poate face nimic în acest sens.

Chiar dacă își promite că va fi în grup tot timpul și că va fi în contact cu acesta, o clipă mai târziu totul dispare și se află sub controlul egoismului său, pe care nu l-a simțit până atunci.

Acesta este motivul pentru care se spune „cel care este mai mare decât prietenul său, dorința lui este și mai mare”, dar de fapt așa avansăm.

Deci, dacă simți că ai devenit mai rău decât înainte, înseamnă de fapt că ai devenit mai bun, adică mai aproape de scop, dar totuși, dacă îți mortifici egoismul, dacă urci deasupra lui, nu vei începe să-l controleazi primind forța împotriva ego-ului de la Creator. Deci, dacă nu faceți asta, nu existați, iar ego-ul, forța Creatorului, vă gestionează și face tot ce vrea cu voi. Trebuie să punem capăt acestui lucru.

KabTV „Fundamentele Cabalei” din 19.04.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed