Recunoașteți nevoia de unitate

962.2Istoria lumii este istoria statelor; istoria statelor este istoria războaielor (Oswald Spengler)

Întrebare: De ce națiunile și statele nu sunt același lucru?

Răspuns: Statul nu este poporul. Și deși Ludovic al XIV-lea a spus „Eu sunt statul”. nu este așa.

Oamenii sunt oamenii, adică o masă unită de o idee comună care se dezintegrează și se formează din nou ca un nor de păsări care se unesc și zboară din nou pe cer.

Mai mult, este nevoie să luăm în considerare ce anume au în comun. Într-un fel, ei pot fi națiunea; în unele privințe nu sunt absolut deloc.

Întrebare: Conform Învăţăturii Cabala, există 70 de popoare ale lumii sau 70 de rădăcini spirituale. Dar, în realitate, vedem că acum există aproximativ 200 de state independente în lume.

Se realizează pacea între popoare sau între state? Cum putem evolua corect spre pace?

Răspuns: Există un număr mare de oameni, națiuni, grupuri și naționalități în lume. În general, toate acestea sunt un concept absolut distrus, care nu are nimic unificator în el.

Când oamenii încep să-și dea seama de starea lor și vor să o aducă în ceva asemănător cu absolutul, atunci își vor compara natura cu proprietatea conexiunii absolute și a iubirii absolute. O astfel de înțelegere a absolutului va fi identificată cu cea mai înaltă formă de guvernare.

Atunci se va putea spune despre absolutul relativ că aceasta este o calitate a dăruirii, a iubirii și a conexiunii. Va fi posibil să vorbim despre nivelurile națiunilor, grupurilor și popoarelor – cât de aproape sau de departe este fiecare dintre ele de calitatea conexiunii absolute cu ceilalți, mai presus de toate contradicțiile, contrariile și proprietățile antagonice.

Până acum nu avem nici măcar instrumente pentru a aborda acest lucru, a-l măsura și a oferi un fel de tabel care să poată fi folosit pentru a calcula absența unificării și cum să ajungem la ea. În umanitate, acest lucru încă nu a erupt complet.

Întrebare: Mai continuă procesul de separare, care se desfășoară acum la niveluri complet diferite: popoare, state, economie, politică, relații?

Răspuns: Da, ca și copiii care se joacă într-o cutie de nisip fără reguli. Trebuie doar să studiem bine, măcar de la distanță, teoretic cât de mult trebuie să ne unim.

Întrebare: Dar nu am abordat încă unificarea în sine nici mental, nici în simţirea noastră?

Răspuns: Din păcate, nu există încă nicio mișcare în acest sens.

KabTV “Cabala Expres” 3/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: